Hirdetés

ECS "Camelot" Xabre 600

Az alaplapgyártó Elitegroup Computer Systems (ECS) bővítette grafikus kártya kínálatát a Camelot Xabre 600-zal (modellszáma AG600). Az új kártya, a SiS Xabre 600 GPU-jára épülve támogatja az AGP 8x, illetve a DirectX 8.1 szabványt. A Xabre 600 GPU-ja 300 MHz-es órajelen üzemel, a 64 MB DDR memória sebessége 600 MHz.


Forrás: Digitimes.com

A 600-as Xabre tartalmazza még a SiS Vertexilizer Engine és Xmart technológiáit, ideértve a XmartDrive-ot, XmartVision-t, XmartAGP-t és a Xminator-II Unified Drivert. A Vertexilizer Engine tulajdonképpen olyan hardver optimalizáció, mely kiterjeszti a vertex feldolgozó funkciókat, valamint növeli a hatékonyságot a GPU kritikus terhelésének csökkentése mellett (vagyis a vertex egység nem teljesen hardveres, de nem is teljesen szoftveres megoldása, mint azt a Xabre 400-nál szomorúan megtapasztaltuk). A beépített Pixelizer Engine egy hardveres pixel shader, míg a Frictionless Memory Controll technológia egy memória-sávszélesség takarékos megoldás, mely megengedi bizonyos adatblokkok priorizálását.

A Camelot Xabre 600 az ECS Smart Overclocking Utility (SOU) nevű szoftverével érkezik, mellyel a gyártó a felpörgetőknek kíván kedvezni. Amennyiben a driver is végre hibamentes és némileg nagyobb sebességre optimalizált lesz, valamint az árakat is sikerül alacsonyan tartani, a Xabre 600-as kártyák versenyképesek lehetnek az alsó piaci szegmensben, a Radeon 9000-ek és a GeForce4 MX-ek között. Xabre 400-as tapasztalatainkból kiindulva erre azonban kicsi esélyt látunk, sajnos.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés