Hirdetés

DVD-t is írhat a HP új multifunkciós készüléke

A többfunkciós készülékek közül is kiemelkedik bizonyos jellemzőivel a HP újdonsága, a Photosmart C8180 All-in-One, melynek segítségével számos képfeldolgozási feladat számítógép nélkül is elvégezhető. Az eszköz memóriakártyák tartalmát, illetve PictBridge-kompatibilis fényképezőgépeken tárolt képeket közvetlenül ki tud nyomtatni, illetve beépített meghajtójával CD-re, DVD-re tudja írni. A LightScribe eljárásnak köszönhetően a lemezek feliratozása is könnyen megoldható.

A tintasugaras, 4800x1200 dpi maximális felbontású nyomtató legfeljebb 215 x 610 mm-es papírra dolgozik. Leggyengébb minőségben percenként 34 fekete-fehér vagy 33 színes A4-es oldallal készül el, a normál tempó percenként 7,5, illetve 8 oldal. Egy 10 x 15 cm-es fotó papírra vetésének átlagos ideje 22 másodperc. A kezeléshez egy nagyjából 9 cm képátlójú érintőkijelző áll rendelkezésre, a beépített funkciók között van vörösszem-korrekció is. Internetes oldalak nyomtatásakor praktikus eszköz a HP Smart Web Printing szoftver, amely a lap méreteihez, arányaihoz igazítja a weboldal tartalmát. A színekről hat darab, külön cserélhető Vivera festékpatron gondoskodik; a kétrekeszes papíradagoló jóvoltából dokumentumok és fotók nyomtatásakor nem kell mindig cserélgetni a lapokat. A kétoldalas nyomtatást lehetővé tevő duplex egység opcionális tartozék.

A C8180 lapolvasója 9600x9600 dpi maximális hardveres felbontást nyújt, az elektronika 96 bites színmélységét a külvilág felé 48 bitre redukálják. Nemcsak papírképek és dokumentumok digitalizálhatók segítségével, egy keret segítségével egy menetben hat kisfilmes képkocka is beolvasható. A filmen lévő por- és karcnyomokat a készülék automatikusan megpróbálja eltávolítani. Egy előnézeti kép mindössze 7 másodperc alatt rendelkezésre áll, egy 10 x 15 cm-es fotó kevesebb mint 25 másodperc alatt, egy A4-es szövegoldal kevesebb mint 29 másodperc alatt készül el.

Természetesen a szkenner-nyomtató páros másolásra is alkalmas, ilyenkor a lapolvasó 1200x1200 dpi felbontást használ, a sebesség pedig normál minőségnél kevéssel elmarad a nyomtató egyéni tempójától. Egyszerre legfeljebb 50 másolat készíthető 50 és 400 százalék közötti nagyítással.

Figyelmet érdemelnek a készülék interfészei is, ugyanis az alapfelszereltséghez az USB 2.0-n, illetve a PictBridge csatolón kívül hozzátartozik a Fast Ethernet, a 802.11g Wi-Fi és a Bluetooth interfész is. A gyártó Windows és Mac rendszereken futtatható HP Photosmart Essential szoftvert mellékel, az optikai korongok írását pedig Roxio programcsomag segíti. A várhatóan októberben érkező Photosmart C8180 All-in-One ajánlott ára 399 euró lesz.

Azóta történt

Hirdetés