Hirdetés

Durván megugorhatnak az OLED tévé eladások jövőre

Másfélszeres (!) növekedéssel számolnak az LG vezetői.

A Seeking Alpha értesülései szerint Don-Sang Kim, az LG kijelzőgyártó alvállalata, az LG.Display ügyvezető igazgatója egy, az eddigi eredményeket, illetve a jövőre vonatkozó terveket felvázoló, külsős iparági személyek részvételével lezajlott konferenciabeszélgetésen kijelentette, hogy 2018-ban jelentősen megnyomják az OLED panelek gyártását.


[+]

Egészen pontosan 50-65 százalékos növekedésről beszélt, ami egyben azt is jelenti, azzal számolnak, hogy ilyen mértékben ugranak meg az eladások a következő évben. Minden jel arra mutat, hogy az idén 1,7 millió OLED tévépanelt adnak el, (ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy az egész világon ennyi OLED tévét gyártanak), és ebből következők, hogy jövőre 2,5-2,8 millió darabbal számolnak. Ez persze még mindig jelentősen elmarad attól, amit az LCD produkál, de a tendencia azért elég biztatónak tűnik.

Az említett beszélgetésen egyébként az is kiderült, hogy jelenleg az 55 hüvelykes kijelzőkből fogy a legtöbb (65%) és a legyártott panelek 80 százalékát tudják értékesíteni, illetve mostanra már nyereségessé vált az üzletág. Tehát a jelek szerint az LG jól számolt, amikor évekkel ezelőtt a bizalmát az OLED technológiába fektette.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés