Hirdetés

Konfigurálható kompakt billentyűzetet villantott a Drop

Az alkatrészenként variálható, 65 százalékos modellt kulcsrakészen és barebone-ként egyaránt listázzák.

Az immár Corsair égisze alatt ténykedő Drop egy 65 százalékos kivitelű mechanikus klaviatúrát helyezett előrendelhető státuszba, ami a széleskörűen személyünkhöz igazítható CSTM80 sikerét meglovagolva CSTM65-ként mutatkozik be.


[+]

A gasket mountos újdonság – csakúgy, mint rokona – egy mágnesesen rögzülő, fekete polikarbonát burkolati elemmel érkezik, amelyet bármikor kicserélhetünk egy másikra, ha úgy tartja kedvünk. Az US ANSI kiosztású jószág öttűs switch-ekkel kompatibilis gyorscserés foglalataiba lineáris karakterisztikájú Gateron Yellow KS-3 vagy halk/taktilis, gyárilag lubrikált Gateron G Pro 3.0 Brown kapcsolókat kérhetünk, amiknek szárain kettős fröccsöntéssel készített, Cherry profilú ABS kupakok ülnek. A billentyűsapkák felénk néző oldalfalán megtelepedett feliratozás átereszti a déli tájolású, gombonként címezhető RGB LED-ek fényét, míg a Gateron stabilizátorok csavarral kapaszkodnak a nyomtatott áramköri lapba.


[+]

Plate tekintetében a polikarbonát az alap, de akadnak alumínium, sárgaréz, szénszálas, FR4 és fekete vagy fehér POM opciók is, anyagtól függően 25, 40 vagy 50 dollárnyi pluszkiadásért.

[+]

[+]

A QMK, VIA, illetve Vial programozást támogató, STM32 vezérlővel szerelt apparátus belső, polikarbonátból gyártott készülékháza bőséges mennyiségű csillapítást rejt; egy alsó poron szivacsot, egy szintén poron plate szivacsot, egy IXPE kapcsolószivacsot, továbbá egy szilikongumi betétet legalul, amely gasketrétegként funkcionál.

[+]

A külső díszítőborítás vonatkozásában polikarbonát (fehér, narancssárga, lila, világoszöld, kék, növénymintával feldobott sötétzöld, meg persze a sztenderd fekete) vagy homokfúvott alumínium (fekete, ezüst) alternatívák vannak, viszont a későbbiekben bővülni fog a paletta.

[+]

A csúszásgátló gumitappancsokkal ellátott, fix dőlésszögű periféria hasára 50 dolláros költség fejében tükröződőre polírozott nehezéket fogathatunk fel, és lehetőségeink közt sárgaréz vagy háromféle, PVD bevonatos rozsdamentes acél (fekete, ezüst, kromatikus) szerepel.

[+]

A leválasztható USB Type-C/Type-A kábellel dolgozó, egy éves garanciával értékesítésre kerülő eszköz most 130 helyett 100 dollárért már kosárba rakható, és doboza egy kupak-, meg egy kapcsolószedő csipeszt tartalmaz extraként a macOS-es használathoz passzoló bónuszkupakokon kívül.


[+]

Amennyiben inkább mi magunk szeretnénk megépíteni a tasztatúrát, 80 (kedvezményesen 70) dollárért barebone-ként is megvásárolhatjuk azt, ám ebben az összegben a mágnesezett kültakaró sincs benne.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Drop

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés