Hirdetés

DRONE Bluetooth gamepad okostelefonokhoz és tabletekhez

A mai okostelefonos és tabletes játékok vezérlése alapvetően a kijelző tapogatására, esetleg egyéb mozgásérzékeléssel kapcsolatos szenzorokra hagyatkozik, azonban ez nem minden esetben elégíti ki a felhasználói igényeket. Például ezen eszközök jelentős része már pillanatok alatt összeköthető a legtöbb nagy képátlójú tévével és projektorral, mely videózáskor kifejezetten kényelmes megoldás, de játékra már nem igazán alkalmas, hiszen az irányítás miatt úgy is le kell pillantgatni az eszközre. Ezen kívül a klasszikus régi játékok, a különböző ROM-ok élvezetének is egyik legnagyobb gátja a jól megszokott hardveres gombok hiánya. Igaz, létezik a piacon néhány olyan bluetoothos gamepad, mely kifejezetten ebben a feladatkörben domboríthat, de a választék elég csekély.

Ezért az Evolution Team megálmodott egy olyan koncepciót, mely a legkülönfélébb igényeket is maradéktalanul kívánja kiszolgálni. A DRONE nevezetű szerkezet egy kifejezetten kompakt játékvezérlő, mely a táskában vagy akár zsebre vágva várja a bevetést. Maga az eszköz nyílt forráskódú, és lényegében az Arduino platformon alapszik, mely rendszer világszerte milliók által kedvelt és ismert. Éppen ezért a kontroller gyárilag tartalmazna egy alap szoftvert, de annak sem lenne akadálya, ha valaki egyedi képességekkel kívánja felvértezni a DRONE-t. Ehhez egy mini USB aljzat található az élében, amely természetesen nem csak az egyedi programkódok, de a beépített akkumulátor feltöltésére is szolgál. Sőt, külön érdekesség, hogy a csapat még a nyomtatott áramkör piszkálásához is támogatást nyújtana.


[+]

A kezelőszervek között minden szokásos gomb és pad megtalálható, kialakítása minimalista, de a tervezésnél azért az ergonómiára is igyekeztek nagy hangsúlyt fektetni. A történetnek csupán egyetlen, de igen méretes szépséghibája van, hogy a DRONE csupán egy megvalósításra váró koncepció, az Evolution Team a Kickstarter.com oldalon próbál támogatókat toborozni elképzelésük mellé. Minimum 65 dolláros felajánlásért cserébe postázzák a gamepadot, már amennyiben elindul a sorozatgyártás. A szükséges indulóköltséget 60 000 dollárban határozták meg, és sajnos nincs rá garancia, hogy ezt a megadott határidőn belül sikerül teljesíteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés