Hirdetés

Nehéz második félév elé néznek a DRAM-gyártók

Az elemzők szerint DRAM-gyártók nem sok jóra számíthatnak az év további részében, ugyanis a memórialapkákat érintő túltermelés következtében az árazás folyamatosan csökken. A DigiTimes információi szerint a piac kilátásai egyelőre homályosak.

A friss adatok alapján egy átlagos 2 gigabites DDR3-as memórialapka 1 dollár alatt rendelhető, és az árazás folyamatosan csökken. Az előzetes kilátások alapján ez a trend rövid időn belül nem fordul meg, vagyis az év további részében a gyártók komoly problémákkal néznek szembe. A túltermelést az előzetes igények rossz feltérképezése okozta, hiszen a gyártók a tabletek és a felhős számításokat futtató szerverek komoly növekedését várták. Ehelyett csak lassú növekedés következett be, továbbá a PC-s eladások sem tekinthetők jónak, így a DRAM-gyártók számára a készletek olcsóbban történő értékesítése az egyetlen lehetséges alternatíva a felhalmozott termékek gyors eladására.

A Samsung az új generációs, 20 nm-es osztályú gyártástechnológiára épülő memóriák bevezetését is felgyorsítja, hogy alacsonyabb legyen a termékek fajlagos előállítási költsége, ami a vállalat számára előnyös lehet a konkurenciával szemben. A többi gyártó is a gyártási, illetve az üzemköltségek csökkentésére törekszik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés