Hirdetés

Drágult a memóriabővítés a legolcsóbb MacBook Prónál

Mostantól a korábbi összeg dupláját kell kifizetnie annak, aki vásárláskor 8-ról 16 GB-ra szeretné bővíteni a belépőszintű MacBook Pro memóriáját.

Ahogy a MacRumors nemrég kiszúrta, az Apple mindenféle külön bejelentés nélkül duplájára növelte a májusban leleplezett, ráncfelvarráson átesett 13 hüvelykes MacBook Pro esetében a 8-ról 16 GB-ra történő memóriabővítés árát.


[+]

Az emelés Magyarországon 40 000 helyett 80 000 forintot jelent, de nem csak nekünk, hanem más országoknak is jutott a duplázásból: az Egyesült Államokban 100-ról 200 dollárra, az Egyesült Királyságban 100-ról 200 fontra, míg a németeknél 125-ről 250 euróra emelkedett a 16 GB-os bővítés ára. Az Apple képviselője a The Verge kérdésére adott válaszában úgy fogalmaz, hogy ez nem áremelés, inkább „árkorrekció”, hiszen a többi Mac esetében már eddig is ennyibe került a 16 GB-ra való ugrás és ők csak következetesek szeretnének lenni. Sokan persze azért kicsit nehezebben fogadják a hírt annál, ahogy azt a cég tálalja, hiszen a legolcsóbb MacBook Pro, vagyis az, aminél még a 8 GB RAM jelenti az alapot, még mindig LPDDR3 modulokat használ, szemben a drágább, alapból 16 GB kapacitású modellekkel, amelyekben már LPDDR4X modulok dolgoznak, ezért a bővítésért pedig minden szempontból nézve sok az elkért összeg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés