Hirdetés

Csendben frissült a 13 hüvelykes MacBook Pro

A mai bejelentéssel egyértelművé vált, hogy a kisebb MacBook Pro esetében egyelőre nem növelik a kijelzőt.

Az Apple a mai napon publikált egy sajtóközleményt, amelyben bejelentették a 13 hüvelykes MacBook Pro 2020-as frissítését. Ahogy azt már megszokhattuk, a szokásos éves update nem a gép alapjaiban történő megváltoztatását jelenti, inkább apró frissítésekről van szó, ezúttal viszont fontos jelentése is van ennek a ráncfelvarrásnak, hiszen ezek szerint a gyártó nem növeli a kijelzőméretet, ahogy tette azt tavaly a 15 hüvelykes verzió esetében.


[+]

Sokak számára talán a legfontosabb újítás, hogy végre a 13-as gép is megkapta a Magic Keyboard névre keresztelt, olló mechanikás billentyűzetet, amelyet a nagyobb testvérben és az Airben már láthattunk, ezzel végleg száműzve a palettáról a sok problémát okozó pillangós megoldást. A billentyűzetet érinti változás még, hogy a TouchBar mellett kapunk egy fizikai Esc gombot is, illetve, hogy a kurzormozgató billentyűk most már „T” alakban helyezkednek el.


[+]

A motorháztető alatt is történtek fejlesztések, megkaptuk például az Intel 10. generációs, négymagos processzorait, valamint az alaptárhely méretét is duplázták, mostantól 256 GB jelenti a minimumot, de memóriafronton is újítottak: a választható opciók közé bekerültek a 16 és 32 GB összkapacitású LPDDR4X-3733-as chipek. Az Intel lapkába integrált Iris Plus Graphics grafikus vezérlő a gyártó állítása szerint 80%-os teljesítménynövekedést jelent az előző generációhoz képest, továbbá már az Apple Pro Display XDR monitor 6K felbontásban való használata sem jelent majd problémát.


[+]

Az Apple MacBook Pro 13 hüvelykes verziójának alapváltozatáért 539 990 forintot kell leszurkolnunk, a rendelést pedig már akár most is leadhatjuk. Ezért a pénzért cserébe egy négymagos, 8. generációs Intel Core i5 processzorral, 8 GB memóriával, egy 256 GB-os SSD-vel és két darab Thunderbolt 3 csatlakozóval felszerelt ultrabookot kapunk, míg ha 10. generációs Intel processzorokra, LPDDR4X memóriára és négy Thunderbolt 3 portra vágyunk, legalább 799 990 forintot kell majd a kasszáknál hagynunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés