Drágállod a VGA-kat? Bányásszál!

Ezt a kedves tanácsot adta egy bányászattal foglalkozó befektető az árak miatt panaszkodó játékosoknak.

Aligha kell bemutatnunk bárkinek az utóbbi idők elszállt VGA-árait, amelyekért alapvetően a GPU-val bányászható kriptovaluták népszerűsége a felelős. A PROHARDVER! fórumain is jelentős tábora van az háborgóknak, akik érthető módon nehezményezik, hogy egyszerűen képtelenség egy játékra szánt, combosabb konfigurációt normál anyagi keretből összerakni, a komolyabb grafikus kártyák ugyanis vagy hiánycikkek, vagy megfizethetetlenek.

Ez a panaszkodás nem kizárólag magyar jelenség, az Easy Crypto Hunter nevű angol, bányagépeket készítő cég alapítója, Josh Riddett azonban rögtön egy remek tippel állt elő: sírás helyett inkább üljenek neki, és bányásszanak ők is! Kösz a tippet, Josh!


(forrás: Easy Crypto Hunter) [+]

A Digital Trendsnek adott interjúban mindenesetre Riddett elmondta, hogy átérzi a magas árak jelentette gondokat, hiszen ő maga is szeret játszani, de haladni kell a korral és alkalmazkodni a helyzethez. Ha tehát drágának találjuk a VGA-t, akkor tekintsünk úgy rá, mint egy befektetésre, és hagyjuk éjszakára bekapcsolva a számítógépet, hátha visszahozza a belé fektetett pénz egy részét. Kérdés persze, hogy ez milyen ütemben történik, hiszen a megtérülés nagyban függ például az áram árától is – nem véletlenül települnek a nagyobb farmok olyan helyekre, ahol olcsón és nagy mennyiségben áll rendelkezésre az elektromos energia. Sok esetben aztán a bányászok megjelenése gondot is okozhat ezeken a helyeken: New York állam közszolgáltatásokért felelős bizottsága például nemrég engedélyezte a körzeti áramszolgáltatóknak, hogy a bányászoknak emelt áron értékesítsék az áramot, így korrigálva a megnövekedett terhelés hatását a helyi elosztóhálózatra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés