Hirdetés

Drága és erős VGA-kkal kezdődik a hét

Az AMD és az NVIDIA az új generációs megoldások közül egyelőre csak a drágább termékeket leplezte le, így a gyártók is e megoldásokra építenek. A PowerColor a PCS++ jelzésű Radeon HD 6950-nel állt elő, mely a renferenciakártyához hasonlóan két BIOS-t alkalmaz. A termék 1408 shader processzort kínál, és a magórajel esetében gyári tuningot alkalmaz majd a vállalat. A 880 MHz-es órajelet az alapértelmezett BIOS kínálja, de igény esetén használható a referenciaparamétereket rejtő másodlagos BIOS is.

PowerColor Radeon HD 6950 PCS++
PowerColor Radeon HD 6950 PCS++

A két darab 8 cm-es ventilátorral szerelt hűtő megfelelő alapot biztosít a további tuninghoz, sőt a felhasználó, akár a BIOS-t is paraméterezheti, hiszen egy rossz frissítés esetén is könnyen életet lehet lehelni a kártyába. A fedélzeti memória mérete 2 GB lesz, a lapkák pedig a GDDR5 szabványra épülnek, és 5 GHz-es effektív órajelen ketyegnek. A termék hátlapján két DVI, két mini DisplayPort és egy HDMI kimenet található, továbbá a csomag része a Call of Duty: Modern Warfare 2 című játékprogram is. A PowerColor a Radeon HD 6950 PCS++ szállítását a héten kezdi meg, az ajánlott fogyasztói árról viszont nincs információ.

A Sapphire a Vapor-X és a Toxic termékcsaládot frissítette egy-egy Radeon HD 6870-nel. A 8 cm-es ventilátorral operáló hővezető csövekkel tarkított hűtő alatt a 40 nm-es gyártástechnológiával készülő Barts lapka rejtőzik, ami 1120 shader processzort és 56 darab Gather4-kompatibilis textúrázó csatornát használ. A fedélzeti memória 1 GB lesz, és GDDR5-ös chipekből épül majd fel. A Vapor-X verzió magórajele a referenciaparamétereknek megfelelően 900 MHz lesz, míg a memória 4,2 GHz-en ketyeg. A Toxic változat esetében az előbbi értékek rendre 970 és 4600 MHz-re növekednek.


Sapphire Radeon HD 6870 Vapor-X és Toxic [+]

A kártyák hátuljára két DVI, két mini DisplayPort és egy HDMI kimenet került, az áruk pedig a teljesítmény függvényében 215 és 225 euró lesz.

Palit GeForce GTX 580 3 GB
Palit GeForce GTX 580 3 GB

Az NVIDIA termékeire a Palit és a Gainward épített. Az utóbbi cég az előbbi leányvállalata, vagyis semmi meglepő nincs abban, hogy mindketten egy 3 GB-os fedélzeti memóriával ellátott GeForce GTX 580-at mutattak be. A termékek nevéből kitalálható, hogy a GF110-es lapka lapul bennük és 512 CUDA mag adja majd számításra a fejét. Apróbb gyári tuningról is beszélhetünk mindkét kártyánál, így a mag- és a shaderórajelet 783 illetve 1566 MHz-re állították be a tervezők, a GDDR5 szabványú memória pedig effektív 4020 MHz-en ketyeg.

Gainward GeForce GTX 580 Phantom 3 GB
Gainward GeForce GTX 580 Phantom 3 GB

A Gainward Phantom jelzésű terméke meglehetősen testes lett, és ez főleg a hat darab hővezető csővel operáló hűtőnek köszönhető, amelyek egy méretes, három ventilátort rejtő hűtőbordába vezetik a működés közben termelt hőt. A Palit megoldása már valamivel visszafogottabb, de két ventilátorra és egy méretes hűtőbordára itt is futotta. A 3 GB-os szörnyetegeken két DVI, egy HDMI és egy DispalyPort kimenet lelhető fel. A vállalatok a szállítást februárban kezdik meg, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nem nyilatkoztak.

Előzmények

Hirdetés