Hirdetés

Doxie One mobil szkenner a végletekig leegyszerűsítve

Sokan azt állítják, hogy egyáltalán nincs szükségük szkennerre, mert mióta szinte minden telefonban van egy többé-kevésbé használható kamera, ami mindig kéznél van, alapszinten azzal is meg lehet örökíteni a kisebb papírfecniket és dokumentumokat. Azonban ha a minőség és a kényelem alapkövetelmény, ráadásul a mobilitáson is nagy hangsúly van, akkor érdemes egy céleszköz után nézni. Mindennapi szituációk mellett például nem is olyan nehéz elképzelni olyan munkaköröket, ahol jól jönne egy könnyen hordozható szkenner, így a Dixie jogosan bízhat legújabb apróságának, a One sikerében.


[+]

A Doxie One kiterjedése 267 x 43 x 56 mm, tömege pedig mindössze 386 gramm, vagyis teljesíti az egyik fontos kritériumot, így egy hátizsákban vagy laptoptáskában is könnyen megtalálhatja a helyét. Hogy tömegét a lehető legalacsonyabban tartsák, beépített akkumulátort nem tartalmaz, táplálása alapesetben egy kisméretű hálózati adapterről történik, de ha ez túl nagy kötöttséget jelentene, akkor négy darab AAA elemről is működhet az eszköz.


[+]

A kezelőszerveken nem lesz nehéz eligazodni, ugyanis egyetlen bekapcsológombot tartalmaz, névjegykártyától a levél méretű dokumentumokig mindent automatikusan érzékel és behúz. A színes szkennelés 300 dpi felbontás mellett történik, majd a One az eredményt egy SD szabványú memóriakártyára menti (egy 2 GB-os kártya az alapcsomag része). Ebből már kitalálható, hogy a beolvasáshoz nem szükséges számítógéphez vagy notebookhoz csatlakoztatni, a feladatot teljesen önállóan végzi. Egy teljes oldal 8, egy fénykép rögzítése körülbelül 5 másodpercig tart.


[+]

Az utómunkálatok PC-n, Mac-en vagy akár iPaden is elvégezhetők a mellékelt alkalmazás segítségével. Itt nyílik lehetőség a végső kimeneti formátum beállítására, de például az ABBYY OCR programjának segítségével akár kereshető PDF-ként is testet ölthetnek a beolvasott dokumentumaink.

A Doxie One mobil szkenner szinte a szivárvány minden színében elérhető, vételára 149 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Doxie

Előzmények

Hirdetés