Hirdetés

A DopaMINE lehet az első bányászház

A különböző virtuális devizák bányászata aktívan zajlik, amiből sok hardvergyártó akar hasznot húzni. Készültek már bányászatra szánt alaplapok is, de most a Red Harbinger elindított egy Indiegogo oldalon keresztül zajló gyűjtést, melynek keretében megvalósítható a DopaMINE nevű ház, amit a bányászok igényeire szabtak.


[+]

A ház különlegessége, hogy hat darab bányászatra használható VGA is elfér benne. Ezt a legtöbb alaplap esetében nehéz kivitelezni. Bár a PCI Express csatolók rendelkezésre állnak, de az alaplapra vonatkozó méretkorlát miatt nincs elég távolság köztük. A DopaMINE ezt egy speciális kiegészítővel oldja meg, mely flexibilitásának hála könnyedén beköthető az alaplap foglalataiba, majd csatlakoztathatók a beszerelt kártyákhoz. Az alaplap a VGA-k alatt kényelmesen elfér, még a processzorhűtő számára is marad 89 mm-nyi hely. Nyilván a bányászatra komoly CPU nem szükséges, így ebből a szempontból az alacsony fogyasztásra kell gyúrni.


[+]

A megfelelő szellőzést három ventilátor biztosítja, emellett két tápegység építhető a szerkezet aljába. A kábelek ízléses elvezetésének lehetőségét a tervezők különböző nyílásokkal oldották meg. Maga a termék emellett úgy van kialakítva, hogy könnyedén egymásra építhető több ház is, ami kedvezőbb elhelyezést biztosít a teljes gépparknak.


[+]

Az Indiegogo gyűjtés ugyan jól halad, de még nem jött össze a piacra dobáshoz szükséges húszezer dolláros összeg. Mindenesetre ha a projekt zöld jelzést kap, akkor 250 dollár lesz maga a ház, függetlenül attól, hogy fehér vagy fekete variánst igényel a vásárló. A szállításra nyár végén kerülhet sor.

Előzmények

Hirdetés