Hirdetés

Dizájnos minden az egyben PC a Dellnél

A japán és az amerikai vásárlók decembertől vásárolhatják meg a Dell kínálatának legújabb asztali számítógépeit, melyek az XPS One nevet viselik, ezzel elsősorban különleges – jóllehet távolról sem korszakalkotó – felépítésükre utalva. Az új asztali PC-k esetében ugyanis a monitorral egy házba építik a PC komponenseit, a géphez csak a két beviteli eszköz csatlakozik külső alkotóelemként – azok is vezeték nélkül.

Az alumínium talapzaton álló, 20 hüvelykes TFT mögé az aktuális csúcstechnológiát zsúfolja be a Dell, így az XPS One gépekbe Core 2 Duo CPU, 2 gigabájtnyi DDR2-667-es memória, 250, 320 vagy 500 gigabájtos merevlemez és slot-in mechanikájú DVD-író vagy Blu-ray-író kerülhet. A WSXGA (1680x1050 pixeles) felbontású kijelzőt vagy a G33 lapkakészletbe épített videovezérlő, vagy az ATI Mobility Radeon HD 2400-as GPU-ja hajtja meg. Alapfelszereltség egyebek mellett a Bluetooth modul, a pre-802.11n-kompatibilis Wi-Fi, a Gigabit Ethernet vezérlő és a 8 az 1-ben kártyaolvasó. Az XPS One gépekbe hibrid tévévevő is kerül, a kijelzőkeretben pedig egy sztereó hangszórópár lapul, a számítógép így televíziózásra és adások rögzítésére is befogható.

A prémium minőségű, üvegszerű burkolattal ellátott számítógépek különlegessége a TFT kávájába épített mozgásérzékelő, mely észleli, ha a felhasználó közelíti a kezét a keretbe épített gombsorhoz vagy az optikai meghajtó nyílásához, és ez alapján bekapcsolja a gombok – egyébként kéken derengő – háttérfényét.

A Dell XPS One nemcsak a szórakozást, hanem a kreatív otthoni vagy irodai munkát is szolgálhatja, az Egyesült Államokban értékesített gépekhez ezért jár például az Adobe Elements Studio szoftvercsomag, egyes modellekhez pedig a Microsoft Works 8.5 vagy az Office 2007 otthoni felhasználóknak és tanulóknak szánt változata. A gépek a Windows Vista Home Premium operációs rendszerrel előtelepítve érkeznek, a legolcsóbb konfiguráció 1499, a legdrágább 2399 dollárba kerül, két év helyszíni garanciával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés