Hirdetés

Nagyképű Dell monitor érkezik profiknak

A Dell bemutatta az UltraSharp monitorcsalád legújabb tagját, mely az U2713H jelzést viseli. Az abszolút professzionális szintet megcélzó, 27 hüvelykes versenyző AH-IPS panelt alkalmaz, ennek megfelelően 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik, mely értékhez 350 cd/m²-es fényerő és 1000:1 kontrasztarány társul. Utóbbi dinamikus módban 2 000 000:1 értékre változik.

A LED-es háttérvilágítást használó képernyő natív felbontása 2560x1440 képpont, a válaszideje pedig szürkéből szürkébe történő váltás esetén 6 ms. Utóbbi paraméter soknak hangzik, de a paneltípus sajátosságait figyelembe véve nem szabad összevetni ezt az értéket a TN panelek alacsony válaszidejével. Az U2713H jelzésű termék fő erénye, hogy színcsatornánként 12 bittel operál, és a szigorú Adobe RGB szabványt 99%-ban teljesíti, vagyis a színhűség megfelel a professzionális felhasználásra.

A dual-link DVI, HDMI, DisplayPort 1.2 és mini DisplayPort bemenettel felszerelt monitor tartalmaz kártyaolvasót, illetve egy 4 porttal rendelkező USB 3.0-s HUB is került bele. A kijelző beállítására érintésre érzékeny funkciópanel szolgál, emellett a termék felszerelhető egy szabványos VESA állványra is. A megjelenítő mindemellett forgatható talpazattal dolgozik, melynek a magassága is állítható, illetve lehetőség van a panel 90 fokos elforgatására.

A Dell hamarosan megkezdi az UltraSharp U2713H jelzésű profi monitor forgalmazását. Az ára várhatóan valamivel 1400 dollár fölött lesz, de ez még nem megerősített adat. Enyhébb igények mellett megfontolandó az U2713HM jelzésű testvérmodell, melyről korábban már írtunk. Ez a termék lényegében a színhűség szempontjából mutat kevesebbet, így nem azt az abszolút professzionális szintet célozza meg, amit az U2713H, de az ára jóval barátibb.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés