Hirdetés

Intellel és AMD-vel is nagyon durva lesz az Alienware új, Area-51 konfigurációja

A Dell komolyan frissíti játékosoknak szánt gépeit, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő megoldást.

A Dell, illetve a vállalat égisze alá tartozó Alienware bejelentette a nagy nyári frissítését, amely kifejezetten a játékosokat célozza. Ezen belül is maga a Dell hozza az Inspiron Gaming sorozatú asztali gépeket, amelyek a Computexszel párhuzamosan már bemutatkoztak, így az elérhető konfigurációkról mindent tudni, de a hivatalos megjelenésük a mai napra esik.

Felelevenítve a korábbi hírt, ezek AMD Ryzen 5 és 7 sorozatú processzorokkal felszerelt, Windows 10-et futtató konfigurációk, amelyeknél a grafikus vezérlő szerepét AMD Radeon RX 560, 570 és 580, vagy NVIDIA GeForce GTX 1060 töltheti be. Ha Radeon VGA-t választ a vásárló, akkor kérhető kettő is, vagyis AMD CrossFire konfiguráció építésére is van lehetőség, amihez az akár 850 wattos tápegység biztosítja a megfelelő kakaót. Utóbbiban még tartalék is marad, tehát a rendszer később bővíthető tovább, az igényelhető konfiguráció tekintetében azonban ezek a hardverek jelentik a maximumot.

Dell Inspiron Gaming
Dell Inspiron Gaming [+]

Később, de még a nyár folyamán az Inspiron Gaming sorozat elérhető lesz Ryzen 3-mal is, de ma, azaz a start pillanatában minimum Ryzen 5-öt lehet választani, vagy esetleg be lehet érni az aktuális generációba tartozó asztali AMD APU-kkal, ezen belül is az A10 és A12 verziókkal. A minimum konfiguráció 600 dollárról indul. Az is megjegyzendő, hogy sajnos a Dell első, kifejezetten játékosoknak szánt asztali termékcsaládjának nincs Intel processzorral rendelhető verziója.

Alienware 15
Alienware 15 [+]

Az Alienware égisze alatt megjelenő gépekre rátérve frissül az Alienware 15, amely megkapja a Computexen bemutatkozott, GeForce GTX 1080 Max-Q verziójú fejlesztést. Ezzel a 15,6 hüvelykes kijelzővel és 99 Wh-s akkumulátorral rendelkező mobil masina nem csak gyors lesz, de viszonylag sokáig lehet majd játszani rajta anélkül, hogy áramforrásért kellene kutatni. Ez a modell még ebben a hónapban, 27-én érkezik, de az árát nem lehet tudni.

Az igazi nagyágyú azonban az Area-51 frissítése lesz. Az Alienware csúcskategóriás asztali konfigurációja itt aztán nem aprózott el semmit. A grafikus vezérlő tekintetében számos opció áll rendelkezésre: az NVIDIA oldalán egy GeForce GTX 1050 Ti-től el lehet menni egészen két GTX 1080 Ti-ig, míg az AMD tekintetében egy Radeon RX 570-től három RX 580-ig terjed a skála. Természetesen a gép később tetszőlegesen is bővíthető, elvégre szinte bármilyen VGA-t elfogad. A tápegység 850 vagy 1500 wattos lehet, a két gigabites Ethernet portot a Killer E2500-as vezérlő biztosítja, míg az IEEE 802.11ac-s Wi-Fi opcionálisan kérhető. Az adatok tárolására maximum 1 TB-os M.2-es SSD és 2 TB-os HDD igényelhető, memóriából 64 GB-nyi DDR4-es, négycsatornás konfiguráció a maximum, és még az USB portok szempontjából is van egy USB 3.1 Gen2 Type-C, egy USB 3.1 Gen2 Type-A, valamint nyolc darab USB 3.1 Gen1 Type-A interfész, amit kiegészít az S/PDIF kimenet és a kártyaolvasó.

Alienware Area-51 Alienware Area-51
Alienware Area-51 [+]

A processzor szempontjából lesznek az igazi eltérése, ugyanis az új Area-51 a fenti lehetőségek mellett két verzióban érkezik. Az alapmodell szimplán Area-51 lesz, és LGA2066-os foglalattal rendelkező, X299-es alaplappal dolgozik. Ebbe hatmagos Intel Core i7-7800X, nyolcmagos i7-7820X vagy tízmagos i9-7900X rendelhető. A csúcsmodell az Area-51 mellé megkapja a Threadripper Edition jelzést is, és ebbe már SP3r2 foglalattal megáldott AMD X399-es alaplap kerül, amibe 12 vagy 16 processzormaggal rendelkező AMD Ryzen Threadripper CPU kerülhet. Az Area-51 így széles spektrumon fedi le az igényeket, tíz maggal és tíz mag alatt az Intel, míg tíz mag felett az AMD platformjára építve. Azt még ki kell emelni, hogy az inteles alapkonfiguráció támogatja a 16 és 32 GB-os Optane cache SSD-ket is, de ez a merevlemez mellé rendelhető opcionális lehetőség.

Az Area-51 Threadripper Edition július 27-én lesz elérhető, míg a sima Area-51 forgalmazása augusztus 22-én érkezik. Sajnos az árat egyik modell esetében sem lehet tudni, jó drágák lesznek az biztos.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés