Hirdetés

DDR2 modulok hatékonyabb hűtéssel

Két hónappal az első XTC (Xtreme Thermal Convection) nevű speciális hűtőbordával ellátott DDR memóriamodulok debütálása után a kaliforniai OCZ műhelyéből kikerültek az első, Intel alapú rendszerekhez fejlesztett, hasonló hűtéssel szerelt DDR2 modulok. Az új hűtési rendszer szép reményekkel indult útjára októberben, a szokatlan kinézetű memóriák megjelenésekor a fejlesztésért felelős illetékesek egyöntetűen úgy nyilatkoztak, hogy a méhsejtrácsos, lyukacsos fém hűtőfelület hatékonyabban hűtheti a modult, mint a hagyományos, egész felületet lefedő hűtőbordák.

Hogy az új hűtési eljárás mennyire segíti elő a gyorsabb működést vagy a túlhajtást, azt pontosan nem tudni, ugyanakkor az OCZ továbbra is töretlenül hisz az XTC-ben, melyet ezúttal egy DDR2-533 és egy DDR2-667 sebességű memóriamodulon láthat viszont a vásárlóközönség. A rendre 3-3-3-12 és 4-4-4-12 időzítéseket nyújtó memóriák 512 MB-tól 1 GB-os kapacitásig vásárolhatók meg, a kétcsatornás üzemmódhoz ideális választás lehet a két egyforma modult tartalmazó kit, mely így maximálisan 2 GB memóriakapacitást kínál.

Az OCZ DDR2 PC2-4200 és PC2-5400 Gold GX XTC modulokat gondos tesztelésnek veti alá a gyártó, mielőtt kereskedelmi forgalomba kerülnének, a termékekre élettartam-garancia érvényes.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés