Hirdetés

Máris darabjaira szedték a legújabb Chromecast eszközöket

Szinte alig jelent még meg a Google legújabb Chromecast és Chromecast Audio eszköze, az iFixit csapata nem tétlenkedett és máris atomjaira robbantotta az újdonságokat, hogy megvizsgálják a termék javíthatóságát, illetve kiderítsék, pontosan milyen komponensekből is építkeztek a mérnökök.

Az már korábban kiderült, hogy az újdonságok a Marvell Armada 88DE3006 1500 Mini Plus kétmagos ARM Cortex-A7-es SoC köré épülnek, és mellé a Chromecast esetében a képek tanúsága szerint Marvell Avastar 88W8887 VHT WLAN, Bluetooth, NFC és FM vevő, illetve Samsung gyártmányú DDR3L RAM, valamint a Toshibától származó NAND tároló került. A Chromecast Audionál Nanya DDR3L RAM-ot választottak, míg a NAND terén maradtak a Toshibánál, illetve a vezeték nélküli részlegért felelős Marvell Avastar chip is ugyanaz. Érdekes, az a hangzásért felelős részleg: a DAC az AKM AK4430 (192kHz, 24 bit, sztereó), ami mellé egy Ti DRV632 sztereó meghajtó IC került.


(forrás: iFixit) [+]

A Chromecastok nem túl bonyolult eszközök, meg sem közelítik egy notebook vagy egy tablet összetettségét. Lényegében egy műanyag házba bújtatott, pár csavarral lefogatott áramköri lapból állnak, így a javíthatóságot most nem különösebben pontozták. Az viszont jó hír, hogy a Chromecast HDMI kábele belül leválasztható, így van némi esély a törött kábel vagy csatlakozó pótlására.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés