Hirdetés

Bírósági huzavona kezdődhet a Sony DualSense kontrollerek kapcsán

Úgy látszik, nem csak a Microsoft és a Nintendo játékosokra jár rá a rúd az utóbbi időben.

Február 12-én – egy rövid, előzetes nyomozást követően – a Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith LLP ügyvédi iroda csoportos keresetet nyújtott be a Sony ellen az Egyesült Államokon belül, New York déli körzetének kerületi bíróságán a PlayStation 5 DualSense kontrollerét érintő analóg drift kapcsán.

Ez a drift/"úszás" nem más, mint amikor az analóg kar külső behatás nélkül elkezd valamilyen irányba húzni (akár szabálytalan időközönként), ami egy rendkívül idegtépő jelenség. Korábbról már ismerhetjük ezt a dolgot (és nem csak a gyártó berkein belülről), és előfordul, hogy csupán évek múltán szembesülünk a problémával, de egyes esetekben elég hozzá néhány hónap is.

Jelen helyzetben az utóbbiról van szó (ráadásul volt, aki már a 10. napon megtapasztalhatta az önálló életet élő stick(ek)et), ami különösen bosszantó, hiszen a konzol iránti kereslet jócskán meghaladja a kínálatot (tehát nem egyszerű a beszerzése), s ahogy az a beadott dokumentumban is említésre kerül, a javítási lehetőségek igencsak korlátozottak, továbbá a japán óriás a számos felhasználói panasz után sem tett még hivatalos nyilatkozatot az ügyben.

Ezzel a fiaskóval az egyelőre mélyen hallgató Sony csatlakozott a Microsoft, illetve a Nintendo párosához, akik jelenleg az Xbox One és Joy-Con driftek miatt járnak bíróságra; ugyan még egyik ügy sem ért a tárgyalási fázisba, de a redmondi vállalat erőteljesen forszírozza az esküdtszék mellőzését és a bírói döntés meghozatalát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés