Hirdetés

Csak jövőre lesz kapható az Athlon XP 2800+

Nem hivatalos értesülések szerint az AMD csúcsprocesszorának számító Athlon XP 2800+ legkorábban 2003 elején kerülhet a boltok polcaira. A helyzetet tovább rontja, hogy a többi CPU is késik. A 2 hónappal ezelőtt bejelentett 2400+ még csak most lett elérhető az amerikai és európai piacon, míg a 2600+ típusú Atlhon XP-re pedig a hónap végéig kell várni.

Az Athlon XP 2700+ november végén lesz kapható nagyobb tételben, a 2800+ pedig csak jövőre, ami azt jelenti, hogy az Intel ismét előnyhöz juthat, elvégre ők már szállítják a 2.8 GHz-es P4-et, és november közepén jelentik be 3.06 GHz-es processzorukat, melyre az AMD-nek a jelek szerint nincsen semmilyen "ellenszere". Ha a Thoroughbred magos Athlonok ennyit késnek, akkor mire kijönnek (és kaphatóak is lesznek) a Bartonra épülő CPU-k, talán már elavultak lesznek.

Egyes spekulációk szerint a 2800+ már Barton magra fog épülni, ezért lesz csak jövőre kapható. Természetesen az AMD még nem reagált erre sem. Annyi biztos, hogy a cég lemaradásban van, és most már itt az ideje, hogy összeszedjék magukat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés