Hirdetés

Creative: új beviteli eszközök játékosoknak

A Creative együttműködése a manapság leghíresebbnek mondható FPS-játékossal, Johnathan „Fatal1ty” Wendellel nem újkeletű, hiszen nemcsak X-Fi hangkártyát, hanem jó ideje más perifériákat is lehet kapni a jól ismert névvel. A gyártó a január elején megrendezett CES 2006 kiállítás alkalmából jelentette be kifejezetten játékosoknak szánt Fatal1ty 1010 és 2020 egerét, melyek közül végül csak az első került az üzletekbe. A Creative most pótolja a mulasztást, hiszen két egérrel és egy billentyűzettel örvendezteti meg a játékosokat.

A Fatal1ty nevével fémjelzett termékek sora a Fatal1ty Gaming Keyboard és a Fatal1ty Professional Laser Mouse eszközökkel bővül. A lapos, mindössze 22 mm magas klaviatúra könnyű és kompakt, hogy egyszerűen lehessen szállítani a LAN-partikra. A 104 gomb elrendezése leginkább a notebookok billentyűzetét juttatja eszünkbe, ám nem hiányzik a numerikus blokk sem. Az ollómechanikás gombok ki is világíthatók.

Fatal1ty újabb egere lézeres optikai szenzort kapott, melynek felbontása üzem közben is változtatható a 400 cpi-től 2400 cpi-ig terjedő tartományban. A 16 bites adatutat használó, másodpercenként 6,4 megapixelnyi adatot feldolgozó elektronika 20g gyorsulásig, illetve 102 cm/s sebességig garantál pontos irányítást. A görgetővel és öt gombbal felszerelt egér teflontalpakon siklik, és USB csatolón keresztül kommunikál a számítógéppel. Közepébe ötféle súly illeszthető, melyek 3,5–26 grammal terhelik meg az egeret, így segítve a még pontosabb mozgatást.

A harmadik újdonság, a Mouse Gamer HD7600L nem Fatal1ty nevét hordozza, ám tulajdonságait tekintve nem kell szégyenkeznie. Lézeres szenzorának felbontása ugyancsak menet közben állítható 400 és 2400 cpi-s határok között. Más elrendezésben, de szintén öt gombja van, teflontalpakkal, USB csatlakozóval látják el, pontosságát 15g gyorsulásig és 102 cm/s sebességig őrzi meg. Tömege nem változtatható, ám három cserélhető fedlapot mellékelnek hozzá.

A két Fatal1ty-újdonság forgalmazását (szingapúri dollárról átszámítva) mintegy 12 900 forintos áron kezdték meg, míg a Mouse Gamer HD7600L ára nagyjából 11 600 forint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés