Hirdetés

Elérhetővé tette "hordozható" hangkártyáját és fejhallgató erősítőjét a Creative

A Creative elérhetővé tette a korábban már belengetett Sound BlasterX G5 7.1-es HD audio hordozható hangkártyáját, ami lényegében egy 24 bit/192 kHz-es DAC, és fejhallgató erősítőként is funkcionál. Az SB-Axx1 audioprocesszorra és Cirrus Logic CS4398 DAC-ra épülő, méretes hangerő-szabályozó potméterrel ellátott külső egységet hordozhatónak hirdeti a gyártó, de saját akkumulátorral nem rendelkezik. Amennyiben valóban cipelés közben akarjuk használni, akkor azt 1 A áramerősség leadására képes USB-s akkupakkal lehet ezt megtenni, így a hordozhatóság egy kicsit inkább annak szól, hogy a PC-n (és Macen) kívül más eszközökkel is használható (például PlayStation 4, Xbox, asztali Blu-ray lejátszó, igény esetén okostelefon, médialejátszó, stb.), így éppen az aktuális használati helyre vihetjük és az ott lévő eszközhöz kapcsolhatjuk.


[+]

Az összeköttetéshez kombó 3,5 milliméteres aljzatok állnak rendelkezésre ki- és bemeneti oldalon egyaránt, tehát az analóg mellett ugyanezen csatlakozók optikai S/PDIF-ként is funkcionálnak. Természetesen ezen felül (négyszegmenses csatlakozóval szerelt) headset, valamint dedikált mikrofon csatlakoztatására is van lehetőség külön jack aljzatokon keresztül. Ha már csatlakozók, egy normál méretű USB aljzatnak is helyet szorítottak, ami hubként funkcionál, ezzel a hangkártya által elfoglalt USB-t pótolja. A gyártó viszont felhívja rá a figyelmet, hogy csak alacsony áramfelvételű eszközök aggathatók rá, mint például egér és billentyűzet.


[+]

Ami a 7.1-es megszólalást illeti, ez virtuális funkció, mivel többcsatornás hangot csupán az S/PDIF kimenet keresztül lehet belőle előcsalni, az analóg oldalon a BlasterX Acousic Engine Pro végzi a virtuális surround számolását, aminek eredményét a fejhallgatóra küldi. Az egység magában ugyanis egy fejhallgató erősítő is egyben, aminek hátterét egy a Texas Instruments TPA6120A2 végfok IC adja, az ehhez illeszthető fül- és fejhallgatók impedanciája 2,2-600 ohmig terjed.

A Creative fokozatosan vezeti be a Sound BlasterX G5-öt, így az USA-ban már elérhetővé tette 150 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés