Hirdetés

Cousteau kapitány utódainak figyelmébe

Ki ne ábrándozott volna arról, hogy felkutatja a tengereket, és igéző filmfelvételeken keresztül mutatja be felfedezéseit a nagyvilágnak? Hát valószínűleg mindazok, akik félnek a cápáktól, tengeri kígyóktól, medúzáktól, mérgező tengeri uborkáktól vagy allergiásak a sós vízre. Szóval biztos jó sokan vannak, akik kihagynák az ilyenféle mulatságot, így a DXG nem is őket célozza elsősorban új kamerájával.

DXG-595V
DXG-595V

A fantáziadúsan DXG-595V névre keresztelt termék ugyanis három méteres mélységig vízálló, így azok is örömmel vehetik kezükbe vagy aggathatják magukra, akiknek feltett céljuk, hogy megörökítsék a vízalatti világ csodáit. Bár nem most merült fel először az ötlet, hogy kamerát juttassanak a vízfelszín alá, azonban általában ezt mindenféle vízálló tokok bevetésével oldják meg, amely például kizárja, hogy egyidejűleg hangot is rögzítsen a felhasználó. A modell egy 1/3.2" CMOS szenzort kapott, és képes Full HD felbontású felvételek elkészítésére, illetve a trendeknek megfelelően módot ad fotók létrehozására is, öt megapixeles képek készíthetők a segítségével.

Integrált memóriája mindössze 128 megabájt, ami gyakorlatilag semmire sem elég, de a kártyaolvasónak köszönhetően a felhasználó saját igényeihez és pénztárcájához mérten növelheti meg a tárolókapacitást egészen 16 gigabájtig. Három hüvelyk képátlójú LCD kijelzője 960x240 képpont megjelenítésére képes. Ötszörös optikai zoomja mellé nyolcszoros digitális zoom társul, és a szokásos USB porton kívül kapott egy HDMI csatlakozót is. A modell elméletileg már kapható, és nem is kerül olyan horribilisen sokba, hiszen körülbelül 170 dollárt kell érte fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DXG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés