Hirdetés

Már a Corsair is elképzelhetetlenül magas órajelű memóriacsomagokat kínál

A vállalat két Vengeance LPX DDR4-es szettel követi az egyik legfőbb konkurensét a csúcskategóriában.

A Corsair bejelentette, hogy a Vengeance LPX memóriacsaládja két új DDR4-es szettel egészül ki. Ezekkel a vállalat követi a legfőbb konkurensének számító G.Skillt, így kialakult egy kis órajelverseny a két érintett kötött.

A Samsung B-die DRAM memóriáit használó új, DDR4-es memóriacsomagok mutatós hűtőbordát kaptak, a pontos paramétereiket pedig az alábbi táblázat foglalja össze:

Corsair Vengeance LPX DDR4-es memóriacsomagok a Kaby Lake-X-hez
Típus Késleltetés

Csomagok

4500 MHz (1.45 V) CL 19-19-19-39 2 x 8 GB
4600 MHz (1.5 V) CL 19-26-26-46 2 x 8 GB

A fenti órajelek mellett ki kell emelni, hogy a JEDEC szerint 1,2 volt mellett a 2133 és a 2400 MHz-es órajel tekinthető szabványosnak, de az említett termék XMP-t is támogat, amivel beállíthatók a fentebb részletezett paraméterek. Ez azonban az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést.

A kétcsatornás működésre felkészített új Vengeance LPX memóriák az Intel X299-es platformjához ajánlhatók. A Corsair ugyan nem emeli ki külön a Kaby Lake-X processzor, ahogy a G.Skill, de Skylake-X-hez nem túl ideálisak az újdonságok, mivel négycsatornás módban már nem tartják stabilan az órajelüket. Emiatt bár lehet használni őket a Skylake-X mellett is, de csak kétcsatornás formában, ami az utóbbi lapka mellett kedvezőtlen.

A 4,5 GHz-es, 16 GB-os csomag már elérhető 480 dolláros áron, míg 4,6 GHz-es verzió egy hét múlva érkezik, az ára pedig 550 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés