Hirdetés

Prezentálta a világ leggyorsabb négycsatornás DDR4-es csomagját a Corsair

A Vengeance LPX sorozat részeként debütáló szett komoly üzemfeszültséget kap a stabil működés érdekében.

A Corsair bejelentette, hogy a Vengeance LPX memóriacsaládja egy új DDR4-es szettel egészül ki. Ez ráadásul a maga kategóriájába, vagyis a négycsatornás csomagok között a világ leggyorsabb megoldása lesz, ami elsődlegesen a HEDT platformok tulajdonosainak érdeklődését keltheti fel.

A Samsung B-die DRAM memóriáit használó új, DDR4-es memóriacsomag szokás szerint mutatós hűtőbordát kapott, a pontos paramétereket tekintve pedig 4333 MHz-es effektív órajel érhető el vele, CL 19-26-26-46-os időzítés mellett. Ehhez a Corsair 1,5 V-os feszültséget állít be, ami bőven túllépi a szabványos határt, de a négycsatornás csomagok tekintetében jellemző, hogy a nagyon magas órajeleket kifejezetten nehéz stabilan tartani, de ebben a magasabb feszültség segít.


[+]

Szokás szerint ki kell emelni, hogy a JEDEC alapján 1,2 V mellett a 2133, a 2400 és a 2667 MHz-es órajel tekinthető szabványosnak, de az említett termék XMP-t is támogat, amivel beállíthatók a fentebb részletezett paraméterek. Ez azonban az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést.

A 4,33 GHz-es, 32 GB-os, vagyis modulonként 8 GB-ot kínáló, CMK32GX4M4K4333C19 típusjelzésű csomag decemberben lesz elérhető. Az ára egyelőre ismeretlen, de van egy olyan sejtésünk, hogy nem lesz olcsó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés