Hirdetés

Új egér és egérpad párossal az oldalán feszít a Corsair

Javarészt már létező modellek továbbfejlesztett variánsai kerültek fel a cég naprakész palettájára.

Cincogó újdonságokkal kezdi a májust a Corsair. Az első delikvens a vezetékes, 7 gombos és 115 grammot nyomó Glaive RGB Pro, ami megtartja az előd cserélhető markolatos dizájnját, bár ezek a szóban forgó markolatok új textúrázást viselnek az aktualitás megőrzésének érdekében. A szenzor egy PixArt PMW 3391-es egység, a maga 18 000-es maximális cpi érétékével, melyet 1-es léptékben állítgathatunk, majd a végeredményt az öt rendelkezésre álló lépcső egyikébe menthetjük el.

Corsair Glaive RGB Pro Corsair Glaive RGB Pro
Corsair Glaive RGB Pro [+]

A bal- és jobb klikkek alatt Omron mikrokapcsolók figyelnek (valószínűleg kínai, hiszen a japánokat bizonyosan kiemelné a cég), míg a görgő alumíniumból készült. Ahogy az már a termék nevéből következik, az RGB-s színorgona is megtisztel bennünket jelenlétével, ezúttal egy háromzónás implementáció keretein belül.

Corsair Glaive RGB Pro Ironclaw RGB Wireless
Szenzor PixArt PMW 3391
Felbontás max. 18 000 cpi, 1-es léptékben állítható
Fedélzeti memória igen
Gombok száma 7 10
Mikrokapcsolók Omron (50M)
Wireless nem igen (2.4 GHz Corsair Slipstream + Bluetooth)
Kábel 1,8 méteres, harisnyázott 1,8 méteres, lecsatlakoztatható, harisnyázott
USB frissítési frekvenciája 125/250/500/1000 Hz
RGB igen, 3 zónás
Szoftver Corsair iCUE
Tömeg 115 g (kábel és kiegészítők nélkül) 130 g

A második frissen világra jött, tenyeres fogásra optimalizált rágcsáló az Ironclaw RGB Wireless elnevezést kapta, melynek farkincás változatával már találkozhattunk lapunk hasábjain egy röpke pillantás erejéig. Az oldalakat fedő gumírozás maradt a régiben, a 10 gombosra hízott eszköz szívét pedig ugyanaz a PixArt PMW 3391-es érzékelő szolgáltatja, mint a Glaive RGB Próét, s bár a csomagban találhatunk egy leválasztható (1,8 méteres, harisnyázott) kábelt, a fő vonzerő a Corsair 2,4 GHz-es Slipstream Wireless technológiájának támogatásában keresendő.

Corsair Ironclaw RGB Wireless Corsair Ironclaw RGB Wireless
Corsair Ironclaw RGB Wireless [+]

Ha ez nem volna elegendő, Bluetooth interfésszel is csatlakoztathatjuk a drágát számítógépünkhöz, miközben az akkumulátor 50 órára ígér felhőtlen szórakozást. Zárójelben jegyezzük meg, hogy a Logitech Lightspeeddel ellentétben egyelőre még nincs konkrét tapasztalatunk a Slipstreammel, így a vezeték nélküli kapcsolat tényleges sebességét illetően nem bocsátkozunk jóslatokba, azt viszont garantálni tudjuk, hogy hírünk másik tárgyához hasonlóan az Vaskaromhoz is megkapjuk az Omron kapcsolókat, illetve a háromzónás RBG szivárványt.

Corsair MM250 és MM350 Corsair MM250 és MM350
Corsair MM250 és MM350 [+]

Vannak már új patkányaink, de hogy szobatiszták maradjanak, egy megfelelő pad is szükségeltetik alájuk. Itt vannak rögtön az MM250 és az MM350 Champion Series (szövet) modellek, melyek 450 x 400 mm-en terpeszkednek, igen komfortosnak hangzó, 5 mm-es vastagságban. Fekete felületükkel és a jobb alsó sarkukban pihenő céglogójukkal a visszafogott, konzervatív megközelítést alkalmazzák. Egyedüli különbség köztük a szegélyezés: míg az MM250-es sztenderd kivitelű, addig az MM350-as már varrott peremekkel rendelkezik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés