Hirdetés

Vitorlát bontott a Corsair legújabb vezeték nélküli headsetje

A remek összeszerelési minőséggel büszkélkedő jövevény a Void termékcsalád továbbgondolásának, mondhatni szellemi örökösének tekinthető.

A Corsair egy új, elsősorban játékosokat célzó, Dolby Atmos plecsnivel jutalmazott (tehát Windows esetén térhangzást produkáló) headsetet mutatott be, ami a HS80 RGB Wireless névre hallgat. A durván 18 méteres hatósugárral rendelkező, vezeték nélküli periféria a gyártó 2,4 GHz-es, rádiófrekvenciás Slipstream technológiáját használja a célgéppel történő kommunikációhoz, és egy szuszra nagyjából 20 órás üzemidővel kecsegteti leendő tulajdonosait – itt érdemes még megemlíteni, hogy egyetlen dongle-höz legfeljebb három slipstreames eszközt tudunk társítani.


[+]

A mellékelt, 1,9 méter hosszúságú, harisnyázott USB Type-C kábellel persze pernem csupán a cirka három óráig tartó töltést oldhatjuk meg, hanem madzagos módban is bevethetjük a Windows, macOS, PlayStation 4 és PlayStation 5 platformokkal összeboronálható, 367 grammos ketyerét.


[+]

A 24 bites hangzást ígérő, 116 dB-es hangnyomásra képes, 50 mm-es neodímium sugárzók a 20-tól 40 000 Hz-ig terjedő frekvenciaválasz-tartományban működnek, 32 ohmos impedanciával, míg a kezelőszervek a lélegző szövetborítással bevont, memóriahabos fülpárnáknak otthont adó, 90 fokban elforgatható hangszóróházak bal oldali példányára kerültek. A vezetékes mód inicializálásához is használandó power gomb alatt megülő hangerő-szabályozót benyomva különböző equalizer beállítások között léptethetünk, amelyek a szoftveres hátországként funkcionáló iCUE-ban konfigurálhatók. Nyilván a címezhető világítás sem hiányzik a receptből, ám ezúttal kifejezetten visszafogott formában, a kétoldalt felpislákoló céglogók képében teszi tiszteletét.


[+]

A 100-tól 10 000 Hz-ig nyújtózkodó frekvenciaválasz-tartományban operáló, 2,2 kiloohm impedanciájú mikrofon lehajtásra automatikusan aktiválódik, felhajtásra pedig elnémul, és még egy állapotjelző LED gyűrű is szállást bérelt magának rajta. A műanyag külső fejpánt alumínium megerősítést kapott, míg a műbőr párnácskát viselő belsőnek a feszessége állítható.

A 2 éves garanciával érkező HS80 150 eurós áron már megvásárolható az amerikai multi webshopján, értékesítői hálózatán vagy hivatalos disztribútorain keresztül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés