Hirdetés

Brutális táp, csendes hűtés és egy új ház a Corsairtől

A cég egy 1,6 kW-os tápegységet, egy halkabb Hydro hűtésszériát és üveggel feldobott SPEC házat mutatott be.

Nagyon kevés esetben van szükség kilowattos tápegységekre, de ha azok közé tartoznánk, akik valami miatt elégedetlenek a Corsair 1500 wattos AX1500i tápjával, akkor most örülhetünk, a cég ugyanis piacra dobta a továbbfejlesztett AX1600i változatot, amely – mint a számokból is látszik – immár 1,6 kW-os teljesítmény leadására képes. A teljesen szürreális, mellékesen gallium-nitrid tranzisztorokat használó táp persze továbbra is monitorozható egy külön szoftverből, 80 Plus Titanium szintet meghaladó hatásfokkal rendelkezik, ventilátora pedig félpasszív, tehát egy adott terhelésig meg sem mozdul, így az AX1600i teljesen némán teszi a dolgát. Ez persze önmagában még nem érdekes, de az már igen, hogy a bődületes maximális teljesítmény miatt itt 640 wattnál indul csak be az aktív hűtés, azaz még egy combosabb gamer PC-nél is előfordulhat, hogy játék közben sem moccan majd meg a tápegység ventilátora.


[+]

A 475 euróért már megvásárolható, 12 voltos ágán 133,3 A leadására képes táphoz két, mágnesesen rögzíthető típustábla is jár (eldönthetjük, hogy gépünkben a piros vagy a fehér néz ki jobban), teljesen moduláris kábelezése pedig – utalva a megcélzott felhasználási területre is – nyolc darab PCI Express csatlakozót kínál az egyébként sztenderd egy darab ATX, két EPS, egy floppy, három „Molex” és öt SATA mellett. Bár az AX1600i erősebb elődjénél, sikerült a külső méreteken zsugorítani, így az új tápegység már „csak” 200 mm hosszú.


[+]

Az új év örömére frissült a Hydro kompakt vízhűtéssorozat is az új H115i Pro és H150i Pro modellekkel. Az előbbi egy 2x14 cm-es, míg az utóbbi egy 3x12 cm-es ventilátorra és a hozzájuk tartozó radiátorra épülő modell, a legfontosabb újdonságot pedig a félpasszív, Zero RPM-nek nevezett működési profil jelenti, ami bizonyos CPU-hőmérséklet alatt leállítja a ventilátorokat. A további képességek között természetesen feltűnik az RGB világítás is, amelyből a szivattyús egységre jutott két koncentrikus körben. A H115i Pro 145, a H150i Pro pedig 175 euróba kerül.


[+]

A harmadik újdonság a Carbide házcsalád SPEC-OMEGA változata, amely a SPEC-ALPHA miditorony vonalait viszi tovább, de ablak helyett már teljes egészében edzett üvegből készült oldalfalat kínál. A fekete, fehér és vörös alapszínekben elérhető ház 110 euróba kerül, és ATX szabványú, illetve ennél kisebb alaplapok fogadására készítették fel. Külső méreteit tekintve 495 x 232 x 516 mm-es megoldásról van szó, és VGA-ból maximum 370 mm-es, CPU-hűtőből pedig 170 mm-es példány fogadására képes. Előlapján két USB 3.1 Type-A és 3,5 mm-es hangcsatlakozókat találunk, belül hét bővítőkártyának, három 3,5”-es és két 2,5”-es meghajtónak van hely. Ventilátorból az előlap mögé két darab 14 vagy három 12 cm-es példány, felülre két 12 vagy két 14 cm-es, míg végül hátulra egy 12 cm-es légkavaró kerülhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés