Hirdetés

A Corsair is biztosít DDR4-es memóriákat

A Corsair nem feledkezett meg a DDR4-et támogató asztali termékek érkezéséről, amelyekre még egy picit várni kell, de a memóriákat ettől még ki lehet adni. A vállalat a Vengeance LPX és a Dominator Platinum sorozatú megoldásokat kínálja. Ezek ugyanarra az alapra épülnek a hűtőborda mögötti memóriamodul szempontjából, de amíg a Vengeance LPX mondhatni átlagos bordát kap, addig a Dominator Platinum DHX technológiát kamatoztató megoldást használ, amelyben cserélhető a világítás. Utóbbi erőssége természetesen a hőmérséklet függvényében változhat.

Corsair Vengeance LPX DDR4
Corsair Vengeance LPX DDR4

Mindegyik 4 és 8 GB-os kapacitással elérhető memóriamodulon 2133 MHz-es effektív órajelre képes memórialapkák találhatók, melyek 1,2 V-os üzemfeszültségen dolgoznak. Ez a JEDEC szabvány szerinti működés, de a termékek XMP-t is támogatnak, amivel az effektív órajel 2666, 2800, vagy akár 3000 MHz is lehet. Utóbbi három paraméter elérése az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést.

Corsair Dominator Platinum DDR4
Corsair Dominator Platinum DDR4

Az élettartam garanciával rendelkező termékek forgalmazása hamarosan megkezdődik, és lesznek különféle kétcsatornás, illetve négycsatornás csomagok is. Leghamarabb az érkező Haswell-E processzorokhoz kínált alaplapokban használhatók fel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés