Hirdetés

Újabb "Elite" miniház a Cooler Mastertől

Sok komponensgyártó képviseltette magát az idei CES alkalmával, és ezek között a Cooler Master is fellelhető volt, noha csak kevés újdonságot mutattak be. Ezek közül az egyik a HAF Stacker, melyet a korábbi hírünkben alaposan körüljártunk, míg a másik újdonság a népes Elite sorozatba érkező 110 "kockaház", amivel a Mini-ITX platforma építő felhasználókat kívánta meglepni a gyártó. A 260 x 208 x 280 milliméteres fizikai méretekkel rendelkező, és üresen 2,65 kilogrammos, jellemzően acélból készült éjfekete kuckó szellőzésére nagy hangsúlyt fektettek, hiszen manapság ekkora méretbe combosabb konfigurációt is bele lehet zsúfolni (VGA-ból legfeljebb dupla kártyahelyre illeszthető maximum 210 mm hosszú darabok jöhetnek szóba), ezek pedig komolyabb mennyiségű hőt tudnak termelni.


[+]

Az optimális körülmények biztosítása érdekében a teljes előlap szellőzőként funkcionáló rácsozást kapott, mögötte pedig egy 140 milliméteresre cserélhető 120 milliméteres ventilátor kapott helye gyárilag. Igény szerint erre egy 120 milliméteres kompakt vízhűtő radiátor is felszerelhető, de természetesen hagyományos CPU-hűtő is szóba jöhet – egészen 76 milliméteres magasságig. A kasztninak nincs olyan oldala, ahol ne lenne szellőként funkcionáló kivágás, a huzatról pedig az említett légkavarón felül még két opcionálisan beszerelhető, 80 milliméter átmérőjű szélgép gondoskodhat.


[+]

A bővíthetőség természetesen ebben a méretben meglehetősen korlátozott, de a mérnökök ezt a kevés helyet is igyekeztek variálhatóra tervezni. Tárolókból így összesen három darab 3,5"-es vagy négy darab 2,5"-es egység jöhet szóba, illetve ezek kombinációjaként 2 db 3,5" + 2 db 2,5", valamint 1 db 3,5" és 3 db 2,5" kiépítés valósítható meg. Optikai meghajtó számára hely nincs. Tápegységből normál ATX modellek közül válogathatunk, melyek hossza nem haladja meg a 142 millimétert, de egyes moduláris típusok esetén (kevés kábelt használva) ez az érték akár 180 milliméterig is kitolódhat.


[+]

A ház elejéről, pontosabban oldaláról nem hiányoznak az I/O csatlakozók, mint a 3,5 milliméteres jack aljzatok a fej-/fülhallgatóhoz és a mikrofonhoz, valamint az USB 3.0-s kapuk, melyekből szintén kettő kapott helyet. A gyártó a Cooler Master Elite 110-et 50 dollárért számítja meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés