Hirdetés

Új taggal gyarapodik a Cooler Master Centurion házcsalád

A Cooler Master az új évet egyből egy házbejelentéssel kezdi, ami lassan hagyománnyá válik. Főleg, ha a Centurion sorozatot vesszük alapul, melynek legutolsó ismert tagja, a Centurion 5 II szintén januárban látta meg a napvilágot, mintegy három évvel ezelőtt. A család új képviselője a mai napon bejelentett Centurion 6 lesz, ami kétféle, feketében vagy fekete színben ezüst előlapi díszbetéttel párosítva lesz elérhető.

Az microATX mellett legfeljebb ATX méretű alaplapokat befogadó midi torony jellemzően acélból készül, némi műanyaggal és alumíniummal (előlapi rácsok, díszcsíkok, gombok) megspékelve. A 200 x 464,5 x 481 mm-es méreteiből adódóan elődjénél kicsit keskenyebb és rövidebb, de magasabb lett, viszont tömegéből sikerült jócskán lefaragni – ennek hála üresen 100 gramm híján 6 kg. Alaposan átvariálták a tárolórekeszek számát, így az egyre inkább háttérbe kerülő 5,25"-es méretből már csak három darab áll rendelkezésre és a 3,5"-es (rejtett) helyek számát növelték hétre, valamint ebből kettő átalakításával a 2,5"-es tárolók (maximum 4 darab) elhelyezhetőségéről is gondoskodtak.

A közepesen tágas beltér immáron pőre alumínium helyett fekete, és nem hiányoznak a szerelőnyílások, illetve kábelbújtató rések sem, noha a vízhűtés tömlőinek elvezetésére szolgáló nyílások kivételével a költséghatékonyság végett gumiszegélyt egyik sem kapott. Az alsótápos kasztni CPU-hűtőből 162 mm magas példányokat, VGA-ból pedig 295 mm-es darabokat fogad. Amennyiben hajlandóak vagyunk egy HDD rekeszt feláldozni, úgy utóbbi akár 405 mm-re bővíthető.

A huzatról összesen kilenc ventilátor gondoskodhat, már amennyiben az összes erre a célra kialakított helyet feltöltjük, gyárilag ugyanis csak egy kék LED-es 140 mm átmérőjű előlapi és egy 120 mm-es hátoldali szélgép jár a házba beépítve. Az oldallapra, tetőre, HDD keretre és alsó szellőzőre igény szerint építhetők be további egységek. Természetesen a hagyományos I/O kivezetésekről (HD Audio kivezetések, 2 x USB 3.0 és 2 x USB 2.0) sem feledkezett el a gyártó, így ezek az 5,25"-es rekeszek felett az előlapon találhatók.

A Cooler Master Centurion 6 a hónap végétől lesz elérhető előreláthatóan 50 dollár körüli áron.

Előzmények

Hirdetés