Hirdetés

ContourROAM 2, a gazdaságos vízálló akciókamera

Nemrég számoltunk be az akciókamerák terén népszerű Contour márka legújabb, Contour+2 variánsáról, ami számos újítással érkezett a piacra, de vízállóságát továbbra is egy erre a célra szolgáló tokkal oldották meg. Bár a +2 olcsóbb lett elődjénél, a vékonyabb pénztárcájú vásárlóréteget ez nem vigasztalta, így borítékolható volt, hogy az első generációs kamera butított képességű, ám cserébe tok nélkül is 1 méterig vízálló kivitelben készülő ROAM verzió is megújul.


[+]

Nem is kellett erre olyan sokat várni, a ROAM2 a mai naptól fogva a kínálat része, és néhány apró újdonsággal szolgál a nagyérdeműnek. Sajnos az újítások tényleg csak aprónak nevezhetők, ugyanis a legizgalmasabb rögzítési funkciókat, mint a nagysebességű felvétel (854 x 480 @ 120/100) ebből a változatból kihagyták, de legalább a 720p-s Action HD mód immáron 50-60 képkocka rögzítésére képes másodpercenként a korábbi 25/30 helyett. Sikerült fél órával megnövelni az akkumulátoros üzemidőt is, így 3 helyett 3,5 órán keresztül állhat a szolgálatunkban, ami a drágább +2 verzió 2-2,5 órájával szemben nem elenyésző különbség, noha ez utóbbi akkuja cserélhető, míg a ROAM2-é nem.

Mint említettük, a strapabíró és 1 méteres mélységig vízálló burkolat nem változott (a mélyebb kalandok kedvelői számára a külön vízálló tok továbbra is megvásárolható hozzá), de a feketén kívül vidámabb piros, kék és várhatóan zöld színekben is megvásárolható lesz.

 

Természetesen az olcsóbb variáns most sem kapott semmit a nagy testvér extráiból, így nincs GPS, Bluetooth és HDMI kimenet, de még külső mikrofon csatlakoztatási lehetőség sem, így az adatátvitelt USB-n, a hangfelvételt pedig a beépített mikrofonnal kell megoldanunk. Azonban továbbra sincs különbség a 170 fokos látszószögű és 270 fokban elforgatható optikában, valamint a helyes pozíció ellenőrzésére szolgáló lézeres beállításban.

A ContourROAM2 leginkább az árával hódítana, ugyanis csak feleannyiba kerül mint nagy testvére (amely a tavalyi modell 500 dolláros ára helyett már csak 400 dollárba kerül), ami jelen esetben 200 dollárt jelent.

Előzmények

Hirdetés