Hirdetés

A Contour+2 akciókamera extra kiegészítővel és új felvételi móddal érkezik

Manapság egyre többen vásárolnak úgynevezett akciókamerát, mint például a Contour vagy GoPro, mely utóbbi nálunk is megfordult. Ezek egyik legnagyobb előnye, hogy kicsik, könnyűek, és többféle rögzítési módszert kínálnak, így kezeinket szabadon hagyják, ezáltal gyakorlatilag a legváltozatosabb helyzetekben is bevethetőek – elsősorban sporttevékenységek során. Ezek akár komolyabb, szélsőséges megpróbáltatások is lehetnek, strapabíró, jól szigetelt burkolatuk (vagy különleges tokjuk) révén extrém hideg vagy meleg, száraz poros vagy nedves környezetnek is ellenállnak.


[+]

A Contour nem új szereplő a piacon, hiszen a ContourRoam és Contour+ termékeik már egy ideje a piacon vannak. Ezek egybegyúrt és továbbfejlesztett változata jelent meg most újonnan, Contour+2 néven. A továbbra is széles, 170 fokos látószögű, 270 fokban elforgatható lencsével szerelt 98 x 60 x 34 mm-es és 155 grammos sportkamera új változata egy jobb érzékelőt kapott, mely elődjeihez hasonlóan legfeljebb Full HD-ban képes rögzíteni, de újdonságként bevezették a slow motion felvételi módot. Ez csak 854x480 pixeles felbontást jelent ugyan, de másodpercenként 120 képkocka sebesség mellett, ami lassított visszajátszások során jöhet jól, legyen szó egy adott szituáció elemzéséről, vagy éppen a felvétel kreatív felhasználásáról a videószerkesztés során.

A másik újdonság a vízállósággal kapcsolatos. Míg a ContourRoam 1 méteres vízmélységig alapból állta a strapát volt, addig ezt a Contour+ esetében egy opcionálisan megvásárolható tokkal oldották ezt meg. Ez a tok a +2 esetében alapból jár a készülék mellé, és 60 méteres mélységig biztosítja „a száraz, biztonságos érzést“. Végül, az újítások sorát a dobozban fellelhető 4 GB-os micro SD kártya zárja, a korábbi modellhez ugyanis csak 2 GB-os kártya dukált. Ez persze nem túl sok, a profik úgyis hamar lecserélik valami nagyobbra, de legalább biztosítja, hogy a készüléket a dobozból kivéve, extra hozzávalók és kiadások nélkül is azonnal használatba vehetjük.

A Contour+2 más tekintetben nem változott: rendelkezik belső mikrofonnal és külső mikrofon csatlakozóval, USB és mini HDMI aljzattal, beépített GPS-szel és Bluetooth vezérlővel. Ez utóbbin keresztül tartja a kapcsolatot androidos vagy iOS-t futtató okostelefonunkkal, tabletünkkel, esetleg PC-nkkel, melyek mindegyikéről módosíthatunk a beállításokon – a kamerán ugyanis nincs kijelző, hiszen az csökkentené a masszivitást.

A Contour+2 400 dolláros áron kerül a boltokba, ami 100 dollárral kevesebb, mint a Contour+, aminek ára az új változat érkezésével szintén 400 dollárra csökkent – és valószínűleg még olcsóbb lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés