Hirdetés

A Conceptronic vezeték nélküli trióval jelentkezett

A Conceptronic ebben a hónapban mutatja be 150N vezeték nélküli hálózati termékcsaládjának három tagját: a 802.11n szabványú útválasztót, kapcsolódási pontot és USB-s adaptert. A termékek neve az általuk elérhető maximális sebességet, 150 Mbit/s-ot jelzi, ami a 802.11g-s átvitel nagyjából háromszorosa. A 150N Router (C150BRS4) segítségével legfeljebb 64 számítógép közt oszthatjuk meg a hálózatot. Két nem leszerelhető antennája van, továbbá négy LAN és egy WAN port található rajta.

A 150N Access Point (C150APM) három módban használható. Az eszköz csatlakozási pontként működve a meglévő vezetékes hálózatot „kábelteleníti”. Bridge-ként bármilyen LAN portra kötött készüléket vezeték nélkülivé tesz, így például a játékkonzolokat is az otthoni N-es Wi-Fi hálózatunk részévé tehetjük. A harmadik módba állítva repeaterként használhatjuk, amivel megnövelhetjük a Wi-Fi hálózat lefedettségének területtét.

A 150N USB adapter (C150RU) alkalmazásával notebookunk hálózati képességeit iavíthatjuk, gyorsíthatjuk fel. A készülékek természetesen ismerik a WEP (64, 128, 256 bites) és  a WPA/WPA2 kódolásokat is. Az AccessPoint várhatóan 50 euróba fog kerülni, a Router 40-be, míg az USB adapter 25 euróba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés