Hirdetés

Computex 2009: passzív hűtésű grafikus kártyák a Gigabyte standján

A Gigabyte továbbra is hisz abban, hogy a komolyabb teljesítményű grafikus kártyákat igenis le lehet hűteni egy jól megtervezett alumíniumborda segítségével. Az elgondolás természetesen kivitelezhető, hiszen a mai grafikus processzorok borzasztóan magas hőmérsékleten is működőképesek maradnak, de a ház szellőzését mindenképp meg kell oldani, ellenkező esetben a számítógép más részegysége hevülhet túl, ami instabil működéshez vezethet.

A vállalat új hűtése három hővezető csővel dolgozik, melyek egy 25 alumínium lamellából álló, és méretes kiterjedésű bordába szállítják a grafikus processzor által termelt hőmennyiséget. A Gigabyte egy AMD Radeon HD 4770 és egy NVIDIA GeForce 9800 GT alapú kártyára szerelte fel az új bordát.


Gigabyte GV-N98TSL-1GI - Fotó: PROHARDVER! [+]

Az NVIDIA alapokra építkező megoldásról már egy korábbi hírünkben beszámoltunk, az AMD vonal képviselője azonban érdekesnek ígérkezik. A GV-R477SL-1GI típusjelzéssel érkező termék a 40 nm-es gyártástechnológiával készülő RV740 lapkára építkezik, 1 GB fedélzeti memória társaságában. A kártya paraméterei megegyeznek az AMD referencia ajánlásaival, ennek megfelelően a termék 750 MHz-es mag- és 3200 MHz-es effektív memória-órajelen üzemel, a memórialapkák pedig a GDDR5 szabványra épülnek.


Gigabyte GV-R477SL-1GI - Fotó: PROHARDVER! [+]

A PCI Express 2.0 foglalatba helyezhető kártya egy DVI, egy D-Sub és egy HDMI kimenettel rendelkezik. Érdemes megfigyelni, hogy a Gigabyte GV-R477SL-1GI típusú terméke nem az AMD referencia megoldására épül, így jó esély van rá, hogy a gyártók a Computex után elkezdhetik forgalmazni a saját tervezésű Radeon HD 4770 modelljeiket.

A passzív hűtésű Gigabyte kártyák árairól egyelőre nincs információ, de a megjelenésüket nyár közepére ígéri a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés