Hirdetés

Computex 2023: origami az InWinnél

Érdekes ötlet a POC gépház: előre kivágott fémlapokból mi magunk hajtogathatjuk össze ezt a Mini-ITX tornyot.

A számítógépházak tervezői ugyancsak kitettek magukért idén, egyre másra találkozunk kifejezetten egyedi, jópofa ötletekkel ezen a területen. Az InWinnél például a POC-on akadt meg a szemünk, amely ugyan szorosan véve nem a Computexen bejelentett újdonság, de élőben eddig nem láttuk ezt a hajtogatással összeszerelhető, Mini-ITX méretű toronyházat.

A többféle színben elérhető számítógépház szó szerint lapokra szerelve érkezik, ugyanis különböző méretű, perforált lemezekből áll, melyeket nekünk kell az összeszerelés során a megfelelő helyeken meghajlítani. A bolti doboz mindössze 45 mm vastag, de azért van súlya, a lemezek pedig 0,8 mm-es acélból készültek, így a hajlítás nemcsak némi erőt, de alapos odafigyelést is igényel, a többszöri próbálkozás ugyanis nemcsak nyomot hagy, de törést is eredményezhet.


[+]

Miután sikerült összehajtogatni a gépházat, egy színes, körülbelül 423 x 278 x 256 mm-es tornyot kapunk, amelybe 346 mm hosszúságú, 3,5 slotos VGA is beszerelhető, állítva. A processzorhűtőnél már némileg korlátozottak leszünk (ez csak 142 mm magas lehet), és az aktív szellőzést sem lehet túlzásba vinni az egy darab 12 cm-es ventilátorhellyel. A POC a cégtől 95 dollárért rendelhető meg, a fémlapokon túl a VGA beszereléséhez szükséges rizert is megkapjuk ezért.


[+]

És ha már az InWin és a különleges házak: a CES-en bejelentett Mod Free-t is kiállították. Ez egy több önálló egységből, hasábból összeszerelhető torony, ahol mi viszonylag tág keretek között dönthetjük el, hogy az egyes kamrákat milyen sorrendben építjük össze.


[+]

Így készíthetünk egy klasszikus, teljes méretű toronyházat is, de egy alacsony, inkább kockaszerű gépet is összeépíthetünk. Sőt, igazából elég hely van ahhoz, hogy a házba egy normál és egy Mini-ITX konfigurációt is belezsúfoljunk, csak ügyesen kell az egységekkel variálni.

[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés