Hirdetés

Computex 2023: előre és hátra is lép a Kingston

A „nembináris” memóriamodulok mellett az XS2000 lassabb változatát, illetve egy vállalati felhasználásra tervezett SD-kártyát is kiállítottak.

A Kingston sem hagyta ki az idei Computexet, az általuk kiállított újdonságok között pedig megtalálhatóak a „nembináris”, azaz nem a kettő hatványainak megfelelő kapacitással rendelkező memóriamodulok, a különlegesen strapabíró SD-kártyák, valamint az általunk is tesztelt, szélsebes XS2000 külső SSD olcsóbb és lassabb kiadása is.


[+]

Az utóbbi a keresztségben az XS1000 nevet kapta, és már ebből is sejthető, hogy 2000 MB/sec helyett „csak” 1000 MB/sec maximális sávszélességet tud. Mivel ehhez nem kell már az USB 3.2 Gen 2x2, így itt csak a 10 Gbps-es USB 3.2 Gen 2-t kapjuk, és a csomagból kikerült a nagyobb testvér ütéscsillapító gumi „ruhája” is. Mindez persze az árat is csökkenti, és éppen ez volt a Kingston célja, a felhasználói visszajelzések alapján ugyanis a vásárlók leginkább erre vágytak. Ez választ ad arra a felmerülő kérdésre is, hogy miért nem egy USB4-es XS4000 került most piacra. Az 1 és 2 TB-os kapacitású XS1000 a harmadik negyedévben érkezik, pontos árat egyelőre nem tudtak mondani nekünk.


[+]

A memóriamodulok területén az újdonságot egyrészt a 16 és 48 GB-os egységek felbukkanása jelenti a Fury Renegade DDR5 vonalon, másrészt új, 18 LED-es hővezető egységek is megjelennek majd a RAM-okon. A DDR4 sincs elfelejtve, itt frissülnek a hűtőbordák.


[+]

Csak érdekességképpen még bemutatnánk a gyártó „ipari” szintű SD-kártyáját is, amely 100 MB/s olvasási és 80 MB/s írási tempót, illetve 1920 TBW (!) teherbírást kínál. A másik egyedinek mondható termék a Fury Renegade Pro DDR5 RDIMM, amely túlhajtást és ECC-t együtt kínál azoknak, akik szeretnek munkaállomásukkal kísérletezni.

[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés