Hirdetés

Computex 2018: a GAMDIAS számos újdonsággal szolgált Tajpejben

Az idei Computexen szinte szelhettük a játékosoknak szánt termékeiről elhíresült gyártó friss termékeinek RGB-fényben morajló habjait.

A GAMDIAS nemrégiben lépett be a PC alkatrészek piacára tápegységekkel és AIO hűtési megoldásaival, most pedig házakkal is bővíti a portfólióját. Az ominózus kuckókat TALOS E1-nek és TALOS M1-nek hívják és edzett üvegből készült panelek ölelik őket körbe. A legszembetűnőbb különbség a két modell között egyértelműen a méret; míg az E1 elöl két ventilátort kapott, addig az M1 hármat.

Bal oldalon a TALOS E1, a jobbon pedig a TALOS M1 látható. Bal oldalon a TALOS E1, a jobbon pedig a TALOS M1 látható.
Bal oldalon a TALOS E1, a jobbon pedig a TALOS M1 látható (forrás: PROHARDVER!) [+]

Az elülső I/O panel mindkettőn megcserélhető a GAMDIAS logóval ékített fedlappal, így akár felül, akár alul is elhelyezhetjük az előlapi csatlakozókat. A házak felső részén egy porszűrőnek és az AIO hűtések számára fenntartott sínnek is jutott hely.

Hirtelen cincogást hallottunk a közelből, és gyors körbetekintést követően hamarosan fel is fedeztük a hang forrását, a gyártó ZEUS P1-éhez igencsak hasonlatos új egerét, a HADES M1-et, ezúttal vezeték nélküli kivitelben, beépített lithium-ion akkumulátorral felszerelve. 125 mm hosszú, 62 mm széles és 39 mm magas, optikai szenzorának maximum felbontása 10 800 cpi, hét szabadon programozható gombjára szinte bármit felkonfigurálhatunk, a tenyérbe olvadásról pedig két, mágneses úton rögzíthető markolat gondoskodik.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A világítási funkciók össze-vissza állítgathatóak szoftverben, ily módon járván másodjára körbe a testreszabhatóság oltárát. A mérlegen körülbelül 120 grammot nyomó rágcsáló tovább súlyozható (maximum plusz 4 x 5 gramm), és nem csupán a 2,4 GHz-es vezeték nélküli kapcsolatot támogatja, de használhatjuk az 1,8 méter hosszúságú vezetékkel is, természetesen USB-n keresztül.

A szintén optikai szenzorral ellátott HADES P1 RGB is vezeték nélküli sajtfaló (de kábelesen is munkára lehet fogni), a szabályozható RGB mellett rendelkezik a mágneses gripekkel, csakúgy, mint a HADES M1.

A HADES P1 RGB és a NYX P2 RGB, egymás társaságában.
A HADES P1 RGB és a NYX P2 RGB, egymás társaságában (forrás: PROHARDVER!) [+]

Hogy az egér ne a csupasz asztallapon vánszorogjon, a GAMDIAS bemutatott egy új egérpadot is, a NYX P2 RGB-t, ami egy RGB-s peremmel meghintett, merev alapon nyugvó, méhsejtes szerkezetű, kétoldalas (control/speed) szoftpad. Képes a vezeték nélküli töltésre is, ha az arra kijelölt helyre tesszük rá az egeret (vagy éppen mondjuk az – ezt a technológiát támogató – okostelefonunkat).

Batyunkat nyakunkba véve továbbkorzóztunk a perifériák sétányán, majd a piactérre érkezvén láttuk, hogy a GAMDIAS kofái egy nagyobb pakkot tettek közszemlére billentyűzetekből. Az első delikvens az alacsony profilú gombokat és mechanikus kapcsolókat használó HERMES P3 RGB, numerikus paddal és fémből készült előlappal ellátva. A klaviatúrába beépítésre került egy 32 bites ARM Cortex-M3 processzor is, így akár hat különböző profilt menthetünk el, amit a két dedikált makró gomb segítségével rögtön egy tucattá duplázhatunk.

A második jövevény a HERMES E2, ami kompakt TKL (tenkeyless) elrendezéssel rendelkezik. Az előlap megint fém, neon háttérvilágítás kíséretében.

Az E2-esről tekintetünk továbbvándorolt a HERMES E1A-ra. Ez egy belépő szintű mechanikus megoldás, ami kék Kailh kapcsolókat akvirált a gyártósoron. Esetében visszafogtak a színorgiából egy kicsit, "csupán" statikus és lélegző effektet tudunk belőle kicsikarni.

A csuklótámaszos HERMES P1A RGB szintén alutetős egyed, 16,8 millió szín megjelenítésére képes RGB-vel a fedélzeten. A 32 bites ARM Cortex lapkából neki is jutott egy, az FN + G1/G2 gombkombinációk lenyomásával pedig kedvünkre válogathatunk makróink között.

HERMES P1A RGB
HERMES P1A RGB (forrás: PROHARDVER!) [+]

A következő páciens a szintén fém előlapot viselő, HERMES M2 névre hallgató, optikai elven működő példány. Ezen tulajdonságának köszönhetően elfelejtheti a mechanikus kapcsolók fém alkotórészeinek oxidációját, hiszen a adatbevitel és továbbítás vertikális fénysugár segedelmével történik. Aggodalomra nincs ok, a gyártó elmondása szerint a cucc működőképes marad meghajlott NYÁK esetén is, a gombokat pedig csereberélhetjük egyesével. A billentyűzet hét színt tud neonos háttérvilágításként alkalmazni, valamint kapott egy csuklótámaszt, emellett por- és cseppálló is egyúttal.

A teljes méretű HERMES P4 RGB is fémes arculatot tudhat magáénak. Születését követően csuklótámaszért állt sorba a gyártósor mellett, és kapott is egyet, mégpedig gumival burkoltat. A 16,8 millió színű RGB világítás megléte már a nevéből adódik, az azonban nem, hogy a kicsikét kábelesen, illetve anélkül is püfölhetjük naphosszat. 32 bites ARM Cortex, makrók, profilok, minden, mi szem-szájnak ingere.

HERMES P4 RGB
HERMES P4 RGB (forrás: PROHARDVER!) [+]

A klaviatúrák sorát a 87 gombos, RGB-s világítással megspékelt, alacsony profilú gombokat és hasonszőrű, kék Kailh kapcsolókat hadrendbe állító HERMES M3 RGB zárja, melybe (a HERMES P3 és P4 mintájára) integráltak egy 32 bites ARM Cortex-M3 processzort is. Az előlap az ő esetében is szálcsiszolt alumínium, a hordozhatóság, illetve a felhasználók általános kényelmének érdekében az USB Type-C kábel leválasztható.

Az N-key rollover, a 100% anti-ghosting és az (1000 Hz-es) USB-s kapcsolat magától értetődő mindegyik felsorolt modell esetében. A tervek szerint a billentyűzeteket többféle kapcsolóval is meg lehet majd vásárolni, bár hogy melyik(ek)kel, az valószínűleg országfüggő lesz.

A HERA a perifériák szoftvere, és már mobil applikáció révén is tudjuk vezérelni GAMDIAS perifériáink RGB világítását, legyen szó billentyűzetről, egérről, vagy akár az RGB-s gamer székről. A program még nem került forgalomba, a Computexen jelenlévők azonban már megtekinthették működés közben, ahol egy iPad szolgáltatta a mobil frontot.

Összeszedvén cókmókunkat megindultunk a tápegységek irányába. Rövid sétánk során az RGB-s fényárban úszó AELOUS ventilátorokra is vetettünk egy gyors pillantást.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A megfelelő áramellátást biztosító apparátusok falkáját megpillantva három érdekesnek tűnő egyeddel is szembetaláltuk magunkat. Egyiküket csak CYCLOPS X1-1200P becenéven ismerik az utcán, de azt még a hivatalban is tudják róla, hogy 80 Plus Platinum hatásfok elérésére képes. Teljesen moduláris kivitele biztosítja, hogy gépünk belsejében ne legyenek fölösleges kábelek, és az 1200 W-os monstrum +/-3%-os határon belüli feszültségszabályozásra alkalmas.

Az 1200 Wattos bitang, a CYCLOPS. Az 1200 Wattos bitang, a CYCLOPS.
Az 1200 Wattos bitang, a CYCLOPS. (forrás: PROHARDVER!) [+]

A második jövevény az ASTRAPE P1-750G, egy 80 Plus Gold hatásfokkal üzemelő, teljesen moduláris egység. A CYCLOPS X1-1200P és az ASTRAPE P1-750G közös jellemzői a DC-DC topológia, a 100%-ig japán kondenzátorok, a 135 mm-es, folyadékcsapágyas ventilátor, illetve a Neon-Flex RGB modul, melyet egy gombnyomással vezérelhetünk, és huszonhat fényeffekt között léptethetünk – amibe beletartozik a világítás kikapcsolása is. Mindkét tápot csendes módba kapcsolhatjuk egy kétállású kapcsoló segítségével, így a ventilátor forgási sebessége a hőmérséklethez igazodik majd, ekképpen nyújtva alacsonyabb zajterhelést. A gyártó 10 év garanciát vállal a termékekre, ami jó ómennek tekinthető.

Az ASTRAPE széria 750, illetve 650 Wattos példányai, körmenet közben.
Az ASTRAPE széria 750, illetve 650 Wattos példányai, körmenet közben. (forrás: PROHARDVER!) [+]

A harmadik pára az ASTRAPE M1-650W, szimpla 80 Plus hatásfokkal, mely már konvencionális kialakítást kapott, de a kábeleire még így is ráhúztak egy takaros harisnyát. A japán kondenzátorok és a DC-DC lekerült az ismertetőjegyek listájáról, az FDB (folyadékcsapágyas) ventilátor is "csak" 120 mm-es, de a csendes üzemmódot inicializáló hátulsó pöcköt nem kell mellőznünk, ahogy a Neon-Flex RGB-t sem. Csakúgy, mint nagyobb testvéreit, face-up orientációval is tudjuk használni. A GAMDIAS a jótállásból ellenben jócskán visszavett; tíz hosszú esztendő helyett most csupán kettővel kell beérnünk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés