Hirdetés

Computex 2017: gyors memóriák és perifériák a G.Skillnél

A többek között tuningversenyt is szervező cég legújabb memóriájá 4800 MHz-ig húzták.

Eléggé pörögtek az események a G.Skill standján amikor odaértünk, a cég ugyanis a Computex örömére egy tuningversenyt is rendezett, G.SKILL OC World Cup 2017 néven – ennek az egyik döntőjét tartották ekkor.


[+]

A kiállított rendszerek is ennek megfelelően voltak felkészítve, megcsodálhattunk például egy ASRock X299 OC Formula lapban 4,8 GHz-en működő, egyelőre még prototípusnak mondható Trident Z DDR4 verziót, illetve ennek RGB csíkkal szerelt változatát, amelyet 4,4 GHz-ig húztak ugyanitt.


[+]

Az utóbbi memória 16 és 8 GB-os modulok formájában is elérhető, a némileg visszafogottabb tuningolhatóság a LED-ek hatásának köszönhető. A piacra kerülés időpontja jelenleg kicsit bizonytalan, a hardver ugyanis kész, a szoftveren viszont még csiszolni kell a cég képviselőjének állítása szerint.


[+]

A G.Skill egyébként nem csak az X299-en, hanem a Socket AM4 foglalatot használó platformokon is ott akar lenni a legjobbak között, ezért készülnek a Ryzenhez optimalizált Flare X sorozatok.

A perifériákra áttérve, a billentyűzetek között több érdekességet is láthattunk, a középkategóriában itt van például a KM570 RGB és 570MX páros, előbbi RGB, utóbbi csak piros megvilágítással. Bár a KM570 nem új, eddig élőben nem láthattuk, pedig egy egész ígéretes, kinézetét tekintve kifejezetten visszafogott billentyűzetről van szó, amely ugyanakkor minden, játék közben fontos funkcióval rendelkezik, így makrózható, van NKRO és fedélzeti memória is egy profil számára.


[+]

Ennek numerikus billentyűzet nélküli testvére a KM560, amely szintén RGB és MX változatokban érkezik, Cherry Red, Blue vagy Brown kapcsolókkal. Bár ennek a terméknek a bejelentése is a Computex előtt történt, megjelenése Európában a negyedik negyedévig várat magára.


[+]

A standon egyébként rábukkanhattunk a KM570/560 páros egy olyan verziójára, amelynél a gombok felirata nem azok tetejére, hanem oldalára került, mégpedig azért, mert így biztos nem kopik le a huzamosabb használat során sem. Ez egyelőre koncepció csak, ha piacra dobják, akkor Ázsiában jelenik meg először.


[+]

Végül jöjjön két új egér az alsóbb kategóriából: az MX570 és MX530 túlnyomórészt megegyeznek, mindkettő 3 profil tárolására képes memóriával rendelkezik, hat gombja szabadon programozható. Az MX570 esetében az alsó íven egy szoftverből állítható RGB csík fut végig, az érzékelő pedig a PixArttól származik és 7200 dpi-s. Az MX530-as esetében a világítás csak a hátlap logóját színesíti, szenzora 3500 dpi felbontású. Mindkét egér jobb kézre optimalizált formát és gombelosztást kapott, a gombok alatt pedig Omron kapcsolók lapulnak. Ez a két eszköz a harmadik negyedében kerülhet piacra, ajánlott áruk 50, illetve 40 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés