Hirdetés

Computex 2017: új Bitfenix házak, illetve Portal kuckó a kiállításon

Az idehaza is népszerű Bitfenix is új modellekkel érkezett a Computex 2017 kiállításra; számítógépházaikból összesen hármat kaptunk lencsevégre.

Egyik újdonságuk Enso névre hallgat, mérete 209 x 487 x 422 mm, ára 79,9 dollár (kb. 22 000 forint) lesz. Az előlap 4 sarka RGB háttérvilágításban veteti észre magát, amelyet amúgy az alaplaptálca mögött elhelyezett vezérlő hajt meg. Amennyiben ASUS Aura kompatibilis alaplappal kötjük össze, kiaknázhatóak az abban rejlő lehetőségek, sőt ezen belül a legújabb szolgáltatás, a címezhető LED technológia is.


[+]

Azon az oldalon, ahonnan szemügyre vehetőek a komponensek, edzett üveg oldallapot kapott. Az beépíthető alaplap maximális mérete ATX lehet, felülre dupla radiátor kerülhet, előre tripla is elfér, de aki léghűtésben gondolkodik, hátra és előre egy-egy 12 cm-es légkavarót helyezhet el, míg a ház tetejébe kettőt.

A lent végighúzódó takarólemez kettő 3,5/2,5 hüvelykes meghajtó, illetve a tápegység elrejtését oldja meg elegánsan. Ez utóbbi alatt kivehető, egészen pontosan kihúzható fiókba rejtett, mosható porszűrő van, és ugyanilyen megoldást találunk az előlap mögött.


[+]

Az alaplaptálca hátuljára rögzíthető még egy 2,5 hüvelykes meghajtó is, a kábelek kulturált elvezetését gumibetétek segítik, és van elég hely elrejteni/rögzíteni a pillanatnyilag felesleges vagy tartalék huzalozást.

A második bemutatott ház a Nova TG, mely a korábbi Nova modellen alapszik. A 201 x 437 x 465 milliméteres ház belsejében korrekt elrendezéssel találkozunk, a kereskedelmi forgalomban lévő Nova házzal ellentétben itt már merevlemeztálcákat alkalmaznak, 3,5 hüvelykesből hat, 2,5-ösből kettő építhető be, de azoknak is kedvez a ház, akiknek 5,25 hüvelykes helyre beszerelhető alkatrészük van. A másik újítása ennek a modellnek a Novához képest a TG, azaz Tempered Glass, tehát az edzett üveg oldallap.


[+]

A szellőztetés az elöl, fent, illetve hátul felszerelt, 12 cm-es légkavaróval oldható meg, a trendeket követve az előlapnál lévő vezérelhető RGB LED-es. A Nova TG-t pénztárcabarát megoldásnak szánják, árazása 49 dollár (kb. 13 000 forint) körül alakul.

A gyártó jellegzetes ITX számítógépháza a Portal, melyet a Valve népszerű játéka ihletett, és szerepelt már híreink között is. Amint az a képeken látszik, elrendezése sem szokványos; gond nélkül beleépíthető egy 120 mm-es radiátorú kompakt vízhűtés, két 3,5/2,5 hüvelykes meghajtó helyezhető el a merevlemeztálcákon, illetve egy 2,5"-es ezek fölé, míg a váz felső részébe kerülhet egy dupla magas hűtésű videokártya akár 300 mm hosszig.


[+]

A rendszer SFX tápegységből kaphatja a működéshez szükséges áramot, érdemes ebből modulárist beszerezni, mert a felesleges kábelek elvezetésére, elrejtésére szűkös a hely.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés