Hirdetés

Bitfenix Nova TG ház edzett üveg oldallappal az alsóbb árkategóriában

A Bitfenix a 2017-es Computex alkalmával sok újdonságot nem mutatott, de ami volt, azok között láthattuk a Nova TG nevezetű házat, amelyet a vállalat elérhetővé tett a tegnapi napon. Ez a variáns a már jó ideje piacon lévő Novát másolja, de néhány helyen módosítottak rajta, plusz edzett üveg oldallapot is kapott, végül pedig 60 dolláros árcédulával fejelték meg, ami nem rossz annak fényében, hogy ezért az árért legfeljebb egy kis plexi oldallapot kaptunk a Nova esetében. Mindazonáltal az acélvázas, műanyag előlapos Nova TG ettől még nem felsőkategóriás miditorony, és nem is a felsőkategóriás hardverrel rendelkező tulajdonosokat célozzák meg, hanem az "olcsóbb" hardverrel szerelt konfigurációknak kínálnak otthont.


[+]

A Novához képest nincs változás a külsőben, leszámítva az említett oldallapot és azt, hogy a TG változat valamivel szélesebb lett (183 helyett 201 milliméter) – a 465 milliméteres mélység és 437 milliméteres magasság maradt. Ebbe a méretbe legfeljebb normál ATX méretű alaplapok férnek el, és érdemes elkerülni a 160 milliméternél magasabb processzorhűtőket és 280 milliméternél hosszabb VGA-kat is (hacsak nem akarjuk kiszerelni a 2,5"-es rekeszeket), a tápegység pedig legfeljebb 180 milliméter hosszú lehet – ez utóbbi kettő tehát kisebb, mint a sima Nova esetében.


[+]

A ház belseje tehát nem kifejezetten tágas, viszont jelentős változás, hogy a Novához képest az adattárolók behelyezésére szolgáló rekeszeket 90 fokkal elforgatták, így behelyezésük a korábbinál kényelmesebb módon, oldalról oldható meg. Variáltak kicsit a felosztáson is, így a korábbi 4/2 helyett 3/3 darab 3,5"/2,5" HDD-nek vagy SSD-nek van helye. 5,25"-es rekeszből három is van, de ebből csak az egyik kapott előlapi hozzáférést.

Szellőzése egy hátsó és két első 120 milliméteres ventilátorral oldható meg, ebből gyárilag hátul és elöl találunk 1-1 szélgépet, porszűrő viszont csak az alul elhelyezett tápegység alá jutott. A spórolás egyébként nem csak itt érhető tetten, hanem a kábelek elvezetésére szolgáló átvezető kivágásoknál és azon is, hogy a kábelek elrejtésére sem hagytam sok helyet/lehetőséget. Van viszont előlapi I/O panel, ahova két USB 3.0-n kívül a szokásos két jack csatlakozó került fel.


[+]

A Bitfenix Nova TG piros-fekete és fehér-fekete színkombinációban kapható az említett 60 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés