Hirdetés

Computex 2016: a Fractal Design készre szerelt konfigurációkkal erősít

Variációk egy Define Nano S témára, barátkozás a Fnatic Gear-rel, és exkluzív hazai vonatkozásra is fény derült a Fractal Design standon tett látogatásunkkor.

A svéd Fractal Design meglátogatását sem hagyhattuk ki, hiszen a hazai felhasználótábora jelentős, népszerűsége pedig egyre növekszik. A gyártó házait sokaknak nem kell külön bemutatni, mert a trendeket követő, mégis ésszerű megoldásai könnyen megmaradnak az emberek gondolataiban. Új gépházat ezúttal nem hoztak, ami megbocsátható, lévén nincs egy-egy új architektúra bemutatásakor olyan lépéskényszerben a gyártó, mint az alaplapok, videokártyák esetén a többiek. Ellenben egy teljesen más területet céloztak meg.

Azok kerültek fókuszba, akik nem bajlódnának a gép összeszerelésével, de a világpiacot uraló gyártóóriások sokszor kissé egyen konfigurációinál valamivel többre vágynak. Nagyobb európai PC gyártókkal és disztribútorokkal kötöttek együttműködési megállapodást a Fractal Design komponenseinek felhasználásáról, hogy ezt orvosolják. Mindennek gyümölcseként rögtön három kompakt, ITX alaplapot felvonultató gép mutatkozott be az öreg kontinens eltérő pontjairól, az általunk is tesztelt Define Nano S gépházzal.

A lengyel NTT megoldása A lengyel NTT megoldása
A lengyel NTT megoldása, GTX 980-nal [+]

A lengyel NTT a tuningmentes gépre szavazott Skylake i7-tel, amit a Fractal Design Kelvin S24 típusú vízhűtője tart üzemi hőfokon a gépház elejébe építve. A B150-es alaplap bőven elegendő ehhez, a K-s processzorhoz viszont valószínűleg olcsóbban jutnak hozzá. GTX 980 videokártyája, 240 GB-os SATA SSD-je (illetve, ha a hely kevés volna, van még egy 2 TB-os HDD) és 2x4 GB DDR4 memóriája bőven elég a játékokhoz, de a 2000 eurós árban 16 GB RAM jobb volna. A tápellátást Fractal Design Edison M 650 W táp szolgáltatja, de a Windows 10 is jár hozzá.

A német Mifcom megoldása A német Mifcom megoldása
A német Mifcom megoldása a Radeon R9 Nanóra szavaz [+]

Erősebb VGA – R9 Nano – és a hiányolt 16 GB RAM van a német Mifcom gépében, válogatott és Z170-es alaplapban tuningolt processzorral. Egyedileg harisnyázott tápkábelű Edison M 650W tápot kapott, 256 GB-os SSD-je M.2 PCIe, a HDD meg dupla kapacitású, 4 TB-os, az ár viszont nem sokkal magasabb, 2240 euró.

Az angol Chillblast megoldása pedig sokkal olcsóbb Az angol Chillblast megoldása pedig sokkal olcsóbb
Az angol Chillblast megoldása pedig sokkal olcsóbb, R9 390-nel [+]

Angol hidegvérrel csak i5-öt, azonban válogatottat és tuningoltat pakoltak a Chillblast összeállításába. Az áron sokat csökkent az 1 TB-os HDD és 120 GB-os SSD, valamint az R9 390 használata, így az épp ezer fontra kalkulálódott. A táp itt a Fractal Design Integra M 650 W, a vízhűtés pedig a már látott Kelvin S24. A gépház külső megjelenése a Doom fanatikusoknak biztosan nagyon tetszik majd.

Itt is láttunk a Fractal Design alkatrészeinek felhasználásával és tematikájával készült modokat, elsősorban a letisztultabb látványvilág dominált. Természetesen ez részint érthető, hiszen a kisméretű gépház nem csak helyet, de lehetőséget sem annyit tartalmaz, mint a nagyobbak. Az alábbi, kattintással több képet is megmutató galériában lehet őket megtekinteni.

Letisztult, vízhűtéses modok a Fractal Desing témáraLetisztult, vízhűtéses modok a Fractal Desing témára Letisztult, vízhűtéses modok a Fractal Desing témára
Letisztult, vízhűtéses modok a Fractal Desing témára [+]

Hoztak egy hófehér Define R5-öt nagyon Fnatic témájúra moddolva hatalmas plexi oldallappal, és egy fekete Define S-t Fnatic mágnesen feltapasztható tetőlemezzel. A galéria képein látható tetőablak zárófedeleket ekkor is érdemes lehet felrakosgatni, mert hangszigetelnek is. Az alábbi modokon túlnyúlik a Fnatic Gear-rel való együttműködés, hisz nekik gaming perifériáik, a Fractalnak pedig jó házai és hűtései vannak. Az eredmény a vásárlóknak, nekünk, és persze a két cégnek is gyümölcsöző jövőt eredményezhet.

Nagyon és kicsit fnatikus... Nagyon és kicsit fnatikus...
Nagyon és kicsit fnatikus... [+]

Végezetül álljon itt egy olyan mod, ami kicsit kitűnik a sorból, ugyanis szériában készült, hiába mégoly kicsi is ez. A neves amerikai modder, Bill Owen keze munkáját dicséri a végeredmény, ami egy Fractal Design dizájnt takar: a tetőn és hátul elhelyezett ventilátorrácsokat repülőgyártásban használt alumíniumból kialakított fedőlemezekkel látta el. Az oldallap teljesen plexis lett, mint a fentebbi Fnatic mod esetén is látható.

Sorszámozott, letisztult Fractal Design téma Bill Owentől Sorszámozott, letisztult Fractal Design téma Bill Owentől Sorszámozott, letisztult Fractal Design téma Bill Owentől
Sorszámozott, letisztult Fractal Design téma Bill Owentől [+]

A széria nem nagy, pontosan húsz darab, sorszámozott házat takar. A Fractal Design európai piacokért felelős menedzsere a látogatásunkkor elmondta, hogy ezt a húsz gépházat a számukra legfontosabb európai tesztoldalaknak fogják kiküldeni, ahol nyereményjáték formájában megszerezhető lesz. Mi is fogunk egyet kapni az eddigi információk alapján, így a kedves Olvasók számíthatnak a későbbiekben megrendezendő nyereményjátékra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés