Hirdetés

Computex 2016: alaplapok minden mennyiségben az ASRock standján

A vállalat a modding egy különleges fajtáját is bemutatta, amire érdemes odafigyelni.

Az ASRock standján alaplapokat vártunk és zömében ilyen termékeket is kaptunk, de azért a vállalat már bőven nem csak az alaplapokkal foglalkozik. Rögtön érdemes kiemelni, hogy teljes, vagy jobban mondva barebone kategóriájú PC-ket is kínálnak, amelyek a fő egységeket tartalmazzák és többi fontosabb komponenst a vásárló kipótolhatja.

ASRock BeeBox és DeskMini 110 ASRock BeeBox és DeskMini 110 ASRock BeeBox és DeskMini 110
ASRock BeeBox és DeskMini 110 [+]

Ezen a területen a vállalat a miniatürizálásra és a virtuális valóságra fókuszált. Ezeken belül is a korábban bemutatott BeeBoxok mellé ténylegesen bemutatásra került a DeskMini 110, amely az első, Mini-STX alaplapokat fogadó konstrukció. Persze egyelőre az egész rendszer az ASRock megfelelő alaplapjára korlátozódik, de tulajdonképpen ez a komponens cserélhető, ha más is kínál megfelelő alaplapokat.


[+]

A virtuális valóság piacát az ASRock M8 új verziója fedi le. A rendszer vázát adó alap már korábban megjelent, így az új modell csak a belsőt cseréli le egy olyan konfigurációra, ami megfelelő élményt kínál az új lehetőségekhez. A konfiguráció komponensei korlátozottan megválaszthatók, így csak a Z170-es lapkakészlet a kötött, de az LGA1151-es foglalatba bármilyen négymagos Core i5 vagy i7 processzor igényelhető. A konfiguráció VR-Ready Premium minősítésű, így a VGA szerepét egy LiquidVR platformot támogató AMD Radeon R9 sorozatú megoldás töltheti be.

ASRock Fatal1ty X99 Professional Gaming i7 és X99 Taichi ASRock Fatal1ty X99 Professional Gaming i7 és X99 Taichi ASRock Fatal1ty X99 Professional Gaming i7 és X99 Taichi ASRock Fatal1ty X99 Professional Gaming i7 és X99 Taichi
ASRock Fatal1ty X99 Professional Gaming i7 és X99 Taichi [+]

Az alaplapok jelentették azonban a stand színfoltját, ugyanis ezekből volt messze a legtöbb. A két fő újdonságnak az X99 Taichi és az Fatal1ty X99 Professional Gaming i7 számított, de kiemelendő még a Hyper sorozatba érkező újdonság is, ami az alábbi képen látható. Erre a képre kattintva nyílik egy galéria is, amelyben megtekinthető az összes kiállított alaplap.


[+]

A vállalat a fentiek mellett figyel a hálózati eszközök, a szerverek és az ipari komponensek piacára is. A legelső területére is. Bár újdonság csak az ipari komponensek részen volt, azért lefényképeztük az összes kiállított terméket.

ASRock G10 Gaming router ASRock G10 Gaming router
ASRock G10 Gaming router [+]

ASRock ipari termékek ASRock ipari termékek ASRock ipari termékek ASRock ipari termékek ASRock ipari termékek
ASRock ipari termékek [+]

ASRock szerverekbe szánt megoldások ASRock szerverekbe szánt megoldások ASRock szerverekbe szánt megoldások ASRock szerverekbe szánt megoldások ASRock szerverekbe szánt megoldások ASRock szerverekbe szánt megoldások ASRock szerverekbe szánt megoldások ASRock szerverekbe szánt megoldások
ASRock szerverekbe szánt megoldások [+]

Az ASRock végül kiállított pár modot, amelyek nem házakra, hanem alaplapokra vonatkoznak. Ez nem tekinthető igazán új irányvonalnak, mert az alaplap modding létező fogalom, de nem túl nagy az érdeklődés iránta. Ugyanakkor a standon kiállított modokból kiderült, hogy van lehetőség az alaplapok kidekorálásában is.

ASRock alaplap modding ASRock alaplap modding ASRock alaplap modding ASRock alaplap modding ASRock alaplap modding
ASRock alaplap modding [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés