Hirdetés

Computex 2015: látogatóban a Thermaltake-nél

A Thermaltake a legrégebbi nevek közé tartozik a számítógépes komponensek világában, házai, tápjai, hűtési megoldásai közel két évtizedes múltra tekintenek vissza, a piaci igények változásával pedig a Tt esports gamer és Luxa2 mobil kiegészítős márkát is létrehozta. Idén is hatalmas standot építettek a Computexen, aminek a modos részét már futólag bemutattuk, de egy alaposabb körbejárás alatt kiderült, hogy nem is minden mod, amit annak hittünk!


[+]

Például a Core P5 az alábbi videón látható formájában egy szériagyártású ház. Burkolata lényegében nincsen, csak egy vaskos alaplaptálcája, amire az egyes hardverelemek szerelhetőek, a kábelezés pedig elrejthető benne, elé pedig egy üveglapot tettek. Érdekessége, hogy álló formátum mellett falra is szerelhető, sőt kisasztalként lefektethetjük. Ki kell emelni, hogy akár ATX alaplap is elfér rajta.

A többi igazán új háznál viszont az volt az érzésünk, hogy a tervezők rajzolás közben túl sokat nézegették a konkurencia megoldásait. A Thermaltake első halkságra kihegyezett háza, az F51 például megdöbbentően hasonlít a Fractal Design Define R5-re. Ugyanúgy moduláris a merevlemez része, ugyanúgy elemekben szedhető ki a tetőburkolata, de még az előlap nyitása és a mögötte lévő porszűrő is majdnem azonos.


[+]

Nagyon jók és érdekesek lettek a hatalmas, W sorozatú házak is, melyeknek szabadon variálható belsejébe szinte akármi beépíthető, sőt a W200-ba két komplett számítógépet tehetünk. Ha pedig ez sem lenne elég, akkor ott a P széria kisebb dobozai, amiket a nagyok alá vagy fölé állíthatunk. Ismerős ugye a Cooler Master HAF Stackeréből? Hát még annak, aki tudja, hogy ezek a nagy Thermaltake házak lényegében a CaseLabs termékeinek lemásolásával születtek. Úgy tűnik, a kis amerikai gyártó nem is fogja annyiban hagyni a dolgot, könnyen lehet, hogy elérik a Thermaltake kitiltását egyes piacokról.


[+]

Ami nem lenne kellemes, mert a másoláson túl egészen érdekes dolgokat is csinálnak. Például egyre erősebb a Pacific folyadékhűtéses termékcsaládjuk, a Computexen egyedi tartályokat, óriási, fél méternél is hosszabb radiátorokat, illetve egy csomó alaplapra, grafikus kártyára, sőt memóriára való full-cover blokkot is mutattak. Az Averix segítségével például olyan RAM vízhűtőt terveztek, ahol a hűtőfolyadék nem csak a modul élén kering, hanem egészen a memóriachipekig eljut.


[+]

Tápok területén a CES-en is bemutatott Toughpower DPS G sorozat vitte a prímet. A 80 Plus Platinum hatékonysági minősítéssel rendelkező modellek teljesen digitálisak, 850, 1050 és 1200 watt után már brutális, 1600 wattos teljesítménnyel is elérhetők. Felépítésüknek köszönhetően nagyon precíz monitorozó szoftvert fejleszthettek hozzájuk, amivel minden feszültség, áramerősség, terhelésváltás nyomon követhető nem csak PC-n, hanem akár tableten is.


[+]

Rengeteg érdekes kiegészítőt is láttunk, például a tápokhoz sokféle, előre harisnyázott kábelt kínál a Thermaltake. A gamereket célzó Tt esport márkában tengernyi egeret, billentyűzetet és headsetet sorakoztattak fel, és a Luxa mobilos újdonságok sem hiányozhattak a standról. A legkülönösebb apróság az ikonikus Level 10 ház mintájára épített, USB 3.1 Type-C csatlakozós külső merevlemez volt.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés