Hirdetés

Computex 2014: két kijelzőt kínál egyben a Philips

A Philips egy érdekes újdonsággal készült az idei Computexre. A vállalat szerint rengeteg munkafeladatra ajánlott manapság két kijelző, amit a cégek tulajdonképpen meg is oldanak két külön monitor befogásával, de a Philips úgy gondolja, hogy ez nem tökéletes megoldás, mivel a megjelenítők közötti viszonylag vastag keret zavaró lehet, illetve a termékek egymáshoz állítása sem kedvező. Erre a problémára készült a 19DP6QJNS típusjelzésű koncepció, amivel a vállalat két kijelzőt kínál egyben.


[+]

Az egyetlen, amúgy 100 mm-es tartományban állítható magassággal rendelkező talpazathoz két darab 19 colos IPS panellel ellátott megjelenítő kapcsolódik. Ezek 22,5 fokos szögben forgathatók el, megfelelő állíthatóságot kínálva. A két kijelző között mindössze 3,5 mm vastag keret húzódik, ami elhanyagolható mértékű, legalábbis ahhoz viszonyítva, amikor két külön monitor kerül egymás mellé.

A két megjelenítő egyébként külön-külön is paraméterezhető, de van lehetőség a beállítások egységesítésére is. Utóbbi nyilván egyszerűbb, azonban ismert, hogy még ugyanabban a szériában is lehetnek eltérések a panelek között, így mindkét kijelzőt ajánlatos külön beállítani. Ez több munkával jár, de a végeredmény mindenképp jobb lesz.


[+]

A Philips dupla kijelzőit külön kell meghajtani. Erre egy-egy D-Sub interfész is használható, de ajánlatos a digitális opciók közül választani. Az elsődleges megjelenítőn egy DisplayPort, míg a másodlagoson egy MHL-lel kompatibilis HDMI található. Az ősszel érkező terméket a gyártó főleg professzionális munkára ajánlja, ezen belül is CAD/CAM feladatokhoz, illetve 3D-s tervezéshez.

Előzmények

Hirdetés