Hirdetés

Computex 2014: Cryorig H5/H7 hűtők és a cserélhető belsejű RIMS ventilátor

A tajvani esemény alkalmával újra jelentkezik a hűtők piacán újonc Cryorig. A vállalat most új CPU-hűtőket és egy RIMS névre hallgató ventilátorkoncepcióval állt elő. Előbbi termékcsoportban a H5 és H7 nevű, torony kialakítású hűtőket prezentálták, amelyek elsőként kapják meg a Hive Fin, azaz méhsejtrácsos elrendezésű alumínium lamellákat, és az úgynevezett Jet Fin Acceleration megoldást, ami segíti az ezek között felmelegedett levegő gyorsabb eltávolítását.

Cryorig H5
Cryorig H5 [+]

Érdekes, hogy a H5 és H7 hűtők tudása és méretei fordítottan arányosak a számozással: előbbi 160 milliméter magas és 4 darab 6 milliméteres hővezető csővel dolgozik, illetve 140 milliméteres ventilátor kap, míg utóbbi magassága csak 145 milliméter, a hőcsövek száma három, a ventilátor átmérője pedig 120 milliméter. A garancia viszont mindkét egység esetében hat év lesz. A H7 megjelenésének időpontja egyelőre bizonytalan, a H5 viszont július közepén érkezik Európába 36 eurós áron.


[+]

A processzorhűtő mellett újdonság a RIMS házhűtő ventilátor, ami egyelőre csak koncepció szinten létezik. A termék újítása, hogy a keret, a lapátok és a csapágat tartalmazó komplett motor szétszerelhető, ezáltal könnyebbé válik a tisztítás, illetve a középrész igény szerint cserélhető, pontosabban mondva felcserélhető, ugyanis lesz normál golyós és FDB csapágyas verzió is, és akár még az is elképzelhető, hogy technikai paraméterekben is eltérő verziók is megvásárolhatóak lesznek, már amennyiben a koncepció valódi testet ölt.

Cryorig RIMS Cryorig RIMS
Cryorig RIMS [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés