Hirdetés

Computex 2014: a Gigabyte sajtótájékoztatója

A Computex nulladik napján szokás szerint megkezdődtek a sajtótájékoztatók, így az ASUS mellett például a Gigabyte is lerántotta a leplet bizonyos újdonságairól.


[+]

A cég négy, az Intel új 97-es számozású lapkakészletére alapozó termékcsaláddal szál harcba a legjobb alaplapok címéért.


[+]

A 2006-ban útjára indított Ultra Durable sorozat számozását 8 év után elhagyják, így ez a vonal mostantól csak egyszerűen Ultra Durable néven lesz jegyezve. A kínálat egyes modelljei két LAN csatlakozóval vannak ellátva (Intel és Killer vezérlők), illetve nagy hangsúlyt fektettek az integrált hangkeltő továbbfejlesztésére is.


[+]

A G1 sorozat továbbra is a játékosokat célozza meg. A csúcsmodellek esetében a négy kártyát felvonultató CrossFire vagy SLI sem akadály. A hangkeltő ebben az esetben még fontosabb, mint az UD sorozatnál. A vezérlő szerepét a Creative Sound Core 3D vagy a Realtek ALC1150 chip tölti be, a műveleti erősítő cserélhető. A G1 széria egyes modelljein is egyaránt jelen van az Intel és a Killer Ethernet vezérlő, ami IEEE 802.11ac vezeték nélküli egységgel egészülhet is. Mindezen felül lehetőség nyílhat vízhűtés alkalmazására a tápellátás gyári bordájának cseréje nélkül. A széria legolcsóbb megoldásai a H97-es PCH-ra fognak épülni, melyek már 100 amerikai dollár körüli árszinten is elérhetőek lesznek.


[+]

A SOC (Super OverClocker) sorozat a tuningosokat célozza meg, így ezek képességei a túlhajtás szerelmeseinek igényei szerint kerültek kialakításra. A Gigabyte egy teljesen új modellről is lerántotta a leplet. A limitált darabszámban készülő Z97X-SOC FORCE LN2 kifejezetten extrém tuningra lett kihegyezve, így például elhagyták a léghűtés rögzítésére kialakított lyukakat, amivel a közelebb tudták hozni a processzorhoz közvetlenül csatlakozó két darab DDR3-as foglalatot.


[+]

Mindezek eredményét szemléltetéséhez még a helyszínen megdöntötték a DDR3-es memória órajelének rekordját, ami ezzel immáron 4,5 GHz-en áll.


[+]

Az új Black Edition sorozat gyakorlatilag az Ultra Durable közvetlen leszármazottja. A fő különbség a színen felül a 168 órás tesztelésben merül ki, és ezen kivétel nélkül minden egyes modell átesik. Ezenfelül a Gigabyte egységesen 5 év garanciát vállal ezen modellekre. A széria UD5-ös tagját már mi is kipróbáltuk, illetve hamarosan lehetőségünk nyílik a konkrét tesztelési metódust is egy kicsit közelebbről megtekinteni.


[+]

A Gigabyte természetesen alaplapok, illetve hoszteszek személyében néhány csinos modellt is kiállított a helyszínen.


[+]

A vállalat bemutatója ezzel még nem ért véget, ugyanis a mai napon a Taipei 101 elnevezésű épületben gyakorlatilag az összes aktuálisan elérhető terméket szemügyre vehettük, amit egy tuningbemutatóval egészítettek ki a szervezők.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés