Hirdetés

Computex 2012: tökös házak és tápok az In-Win standján

Az In-Win nem a jelenleg kapható és korábban megjelent termékportfólióra helyezte a hangsúlyt, hanem épp ellenkezőleg, olyan házakat virított, melyek egyelőre csak prototípusok, de tömeggyártás előtt állnak.

Az In-Win H-Frame darabjai
Az In-Win H-Frame darabjai (forrás: PROHARDVER!) [+]

A stand szó szerint vehető üde színfoltját a H-Frame alkotta, mely 10 darab színes, eloxált alumíniumkeretből és egy plexi oldallapból áll, ebből fakadóan a ház külseje olyan, mintha óriási hűtőlamellákból állították volna össze, ráadásul a lekerekített és sarkos élek egyvelege különös összhatást kelt.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az ATX alaplapok fogadására képes ház nem feltétlenül a funkcionalitást helyezte előtérbe, hiszen a ház rései között szabadon áramlik a levegő, tehát a hűtés ugyan jó, de a por elleni védelem már annál kevésbé. Pedig a hangsúly épp a látványon van, hiszen az átlátszó plexi oldallap mindent láttatni enged a külső szemlélő számára, tehát aki a mindennapokban akar ilyen házat használni, annak nem marad más, mint a sűrített levegős palack gyakori használata. Mindenesetre a 400 dolláros árat nem éppen a magyar pénztárcákra szabták, ennyit kell ugyanis kipengetni érte, amikor júliusban a boltokba kerül.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Házak terén egy másik elborult, ám annál érdekesebb ötletet valósítottak meg az egyelőre névtelenségbe burkolt, Full ATX méretű alaplapokat fogadó toronyházban, amibe egy beépített hűtőrekesz került, hogy a meleg napokon vagy az izzasztó játék közben se melegedjen meg italunk. Mivel ennek működését egy Peltier elemmel valósították meg, a behelyezett üdítő hőmérsékletét legfeljebb szinten tartja, lehűteni várhatóan nem lesz képes.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az viszont egyelőre nyitott kérdés, hogy a Peltier hőleadása miként történik, azaz a modulról távozó hőt milyen úton vezetik a házon kívülre – ezt sajnos nem láthattuk. A ház hűtésével várhatóan egyébként nem lesz gond, ugyanis a porszűrők mögé összesen 10 darab ventilátort lehet majd beépíteni, illetve 240-360 mm-es vízhűtő radiátor számára is alakítottak ki benne helyet. Ennek a modellnek a megjelenése is a következő hónapban várható, árat azonban még nem tudunk.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Tápegységek terén kicsit visszafogottabb volt a helyzet, de itt is volt újdonság a már korábban, a Föld napján bemutatott GreenMe tápegységeken kívül.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A standon látható volt a Commander III szériába tartozó újdonság, mely Desert Fox névre hallgat, ennek megfelelően burkolata homok színű és érdes, mintha valóban homokkal lenne beterítve.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az ATX12V v2.31 és EPS 12V V2.92 szabványra épülő 80 plus Gold minősítésű, aktív PFC-s, moduláris kábelezésű tápok teljesítménye 600, 700 és 800 watt, és rendelkeznek OVP, OCP, OPP, UVP és SCP védelemmel. Az árak egyelőre nem ismertek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés