Hirdetés

Computex 2011: Oak Trail-es tabletek Androiddal

Az Intel az Oak Trail platformot lényegében az áprilisi IDF-en leplezte le, amelyről egy korábbi hírben be is számoltunk. A lapka nyilvánvalóan kész van egy ideje, és az előbbi hivatkozáson a pontos specifikációk is megtekinthetők, de a termékekre várni kellett. Egészen a Computexig, ugyanis a tajvani kiállításon számos olyan tablet volt megtekinthető, amely az Oak Trailt rejti. Egészen pontosan az Intel Green Ridge, a Foxconn F150, a Quanta QXZI, az Intel Marco Polo 2, az Intel Carrot és egy meg nem nevezett Compal megoldás képviselte a platformot. Sajnos az Intel nem nevezte meg azokat a vállalatokat, akik majd szállítják a Green Ridge, a Marco Polo 2 és a Carrot megoldásokat. Ezek lényegében az Intel referenciadizájnjai, így elképzelhető, hogy több cég is épít rájuk.


(forrás: Engadget)

Az Engadget szemügyre is vette a kínálatot, amelyek érdekessége, hogy lényegében mindegyiken Android operációs fut, eltekintve attól a ténytől, hogy az Oak Trail elsősorban Windowshoz készült platform. Ez alapvetően rá is nyomja a bélyeget a termékekre, mivel a Honeycomb 3.0.1-es rendszer x86-os verziója láthatóan messze nincs készen. A legtöbb tablet későn reagált az érintőképernyős vezérlésre, továbbá az Intel nem rajongott az Engadget stáb azon ötletéért sem, hogy valamilyen videót játszanak le a gépeken.

A vezérlésben észlelhető akadásokat feltételezhetően szoftveres gond okozza, márpedig így ezek a termékek nem piacképesek. Ennek megfelelően pontos megjelenési dátum sincs. Hiányzik még az Android Market is, de az Intel erre azonnal reagált, és a szóvivő elmondta, hogy a startra elérhető lesz a szolgáltatás, és a letölthető alkalmazásokat is támogatja a platform.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés