Hirdetés

Computex 2011: a Cedar Trail-es Eee PC 1025C-t is leleplezte az Asus

Az Eee PC áradatnak még mindig nincs vége, napról napra érkeznek az újabb modellek, és a gyártót ismerve nem ez az utolsó bejelentés. Éppen a mai hírünkben tárgyaltuk az Atom termékcsalád frissítéséről, pontosabban a Pine Trailt követő Cedar Trail platform érkezéséről. Az új generáció olyannyira érkezőben van, hogy egy vele szerelt Asus netbook már be is mutatkozott a kiállításon. Az Eee PC 1025C típusról van szó, ami a 32 nm-es gyártástechnológiára épülő, 1,6 GHz-es N2600 vagy az 1,86 GHz-es N2800 Atom processzorokkal dolgozhat.


[+]

Ezeknél a CPU-knál elsődlegesen a fogyasztás minél lejjebb szorítását tartotta az Intel szem előtt, ennek köszönhetően a TDP értékük 3,5 és 6,5 wattos csupán, ami az üzemidőn is meglátszik, hiszen egy hatcellás áramforrással a gyártó szerint akár 14 órán keresztül is használhatóak lesznek. A készülék egyébként a szokásos 10,1”-es képátlójú monitort kapta meg, aminek felbontása sem okoz túl nagy meglepetést, 1024x600 pixeles. A termék némi DDR3 memóriával, és 250 vagy 320 GB-os kapacitású merevlemezzel várja a bevetést.


[+]

Az újdonság a szokásos netbookos „egységcsomagot” is megkapta, azaz a 0,3 megapixeles webkamerát, kártyaolvasót, N-es Wi-Fi kártyát, Bluetooth adaptert, na meg a HDMI kimenetet.Operációs rendszerként Windows 7 fog futni a gépezeten, amely matt fehér, szürke, rózsaszín vagy barna, valamint fényes kék, fehér, fekete vagy piros borítással lesz kapható. Az árazás sem vészes, az előzetes információk szerint már 250 dollártól hozzá lehet majd jutni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés