Hirdetés

Computex 2011 blog: NVIDIA és gamer notebookok

Arra is jó nagyobb chipgyártók – mint pl. az NVIDIA – standja, hogy összefoglalva megnézhessük a variációkat egy-egy témára. Az NVIDIA standján egymás mellé sorakoztatta a nagyfiúkat: GeForce GTX 560M témában féltucat óriási notebook jött össze, szóval rögtönöztem egy notebooktesztet az Acer Aspire 8951, Asus G74, Clevo P170HM3, Dell XPS 17, MSI GT780 és egy ismeretlen Toshiba masina részvételével. Hát, az utóbbira külsejével kapcsolatban legfeljebb az érdekes kifejezés jutott eszembe. Persze a külső szubjektív dolog, de akkor is… Elég ütős kontrasztként hatott az Acer Aspire 8951 mellett, ami messze letisztultabb darab, de alapvetően mind a két laptopnak ugyanaz volt a baja: fényes kijelző. Ezen szállt el a Dell is, továbbá a többieknél melegebb volt a csuklótámasza, pedig mindegyikben négymagos Core i7 volt a GTX 560M mellett. No meg ki szeretne gamer gépére félmagas kurzormozgatókat?



Sorban: Toshiba, Acer Aspire 8951, Dell XPS 17, Clevo P170HM3 (forrás: PROHARDVER!) [+]

A Clevo már megfelelt alapkövetelményeinknek (normális megjelenés, matt kijelző, teljes kurzorgombok), és az MSI új üdvöskéje, a GT780R is hozta a szintet. Ráadásul utóbbinak szegmensenként más színnel világítottak a gombjai. Billentyűzet terén a legjobbnak az Asus G74 bizonyult, mert ezen találtam meg azt, amit már évek óta kérek a gyártóktól: normálisan elkülönített kurzormozgatókat. Ráadásul ez a gép is korrekten letisztult, nem melegedős, szóval jöhetne! Nyomkodtam is a gépeket, horpadás terén a Toshiba és Dell tűnt a leggyengébbnek, de az MSI és az Acer sem volt lényegesen jobb náluk. Az Asus és Clevo már érezhetően kisebbet rugózott, persze ThinkPad-szintű stabilitásra nem szabad számítani! Összefoglalva, így hirtelen az Asus G74 kellene (tesztre szinte biztosan jön), mellé a Clevót nézném még meg szívesen, de nem fogok megharagudni, ha mégis inkább az MSI jut hozzám. A Dell csalódás volt így elsőre, az Acert már ismertem, a Toshibát inkább nem kommentálom.


MSI GT780R és Asus G74 (forrás: PROHARDVER!) [+]

Kicsiben is nagy akar lenni az NVIDIA, halom Tegra 2-s cuccot is kiállítottak, bár a harmadik generációt csak elzárva mutogatták – később megnézem. Legjobban a Motorola Artix 4G tetszett, ami lényegében egy vékony, netbook formájú dokkoló, aminek a hátára Motorola okostelefont lehet dugni. Elsősorban a cucc igényes kidolgozottsága és vékonysága tetszett. Úgy érzem, számomra is valami ilyesmi lesz a kütyüs út. Vagyis egy készülék, ami zsebben hordozható, és gyors gépeléshez, filmnézéshez meg egyebekhez van mellé egy akkus dokkoló. A héthüvelykes Huaweit nagynak találom ahhoz, hogy az utcán vagy a standok között csak úgy előrántsam navigálni, informálódni. Gépeléshez – különösen ékezetekkel – sem éppen nyerő.


Motorola Artix 4G (forrás: PROHARDVER!) [+]

Ja, és ami nem maradhat ki: az NVIDIA-s lányok!!!


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Azóta történt

Hirdetés